Hükümetin Alevi açılımı Meclis'te

Hükümetin Alevi açılımı Meclis'te

Hükümetin Alevi açılımı Meclis'teDSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, AKP Hükümeti’nin Alevilere yönelik...

A+A-

Hükümetin Alevi açılımı Meclis'teHükümetin Alevi açılımı Meclis'te

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, AKP Hükümeti’nin Alevilere yönelik çalışma yapıp yapmadığını Meclis gündemine taşıdı. Erçelebi, konuyla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

Önergesinde, AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu’nun hükümetin Aleviler’e yönelik çalışmalar yaptığı yönündeki demeçlerine dikkat çeken Erçelebi, bu konuda resmi bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu.

Başbakan Erdoğan’ın, Aleviler’in ibadetlerini yapmaları için Cemevi yapılması konusunda ve Aleviler’in sorunlarının çözümüne dönük çalışma yapılması için talimat verip vermediğini soran Erçelebi’nin soru önergesi şöyle:

“-Alevi yurttaşlarımızın kurduğu vakıf ve derneklere 2008 Genel Bütçesinden ödenek ayırdınız mı? Ayırdıysanız bu Vakıf ve Derneklerin adları nedir? Ayrılan ödenek miktarları ne kadardır?

-Belediye başkanlığınız döneminde Karacaahmet Cemevi’nin yıkılması konusundaki talimatınız medyada günlerce yeraldı. Cemevlerinin ibadet yeri olduğunu kabul ediyor musunuz? Cemevlerinin ibadet yeri olduğunu kabul ediyorsanız İmar Kanununa göre ibadethanelere ayrılan yerlere Cemevleri yapılması konusunda bir çalışmanız olacak mıdır?”

ANKA -  30 / 11 / 2007

‘Alevi açılımı’ Meclis gündeminde

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, AKP Hükümeti’nin Alevilere yönelik çalışma yapıp yapmadığını Meclis gündemine taşıdı. Erçelebi, konuyla ilgili olarak Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi. Önergesinde, AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu’nun, hükümetin Alevilere yönelik çalışmalar yaptığı yönündeki demeçlerine dikkat çeken Erçelebi, bu konuda resmi bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu.

Erdoğan’ın, Alevilerin ibadetleri için cemevi yapılması konusunda ve Alevilerin sorunlarının çözümüne dönük çalışma yapılması için talimat verip vermediğini soran Erçelebi’nin soru önergesinde, “Alevi yurttaşlarımızın kurduğu vakıf ve derneklere 2008 genel bütçesinden ödenek ayırdınız mı? Ayırdıysanız bu vakıf ve derneklerin adları nedir? Ayrılan ödenek miktarları ne kadardır? Belediye başkanlığınız döneminde Karacaahmet Cemevi’nin yıkılması konusundaki talimatınız medyada günlerce yer aldı. Cemevlerinin ibadet yeri olduğunu kabul ediyor musunuz? Cemevlerinin ibadet yeri olduğunu kabul ediyorsanız, İmar Kanunu’na göre ibadethanelere ayrılan yerlere cemevleri yapılması konusunda bir çalışmanız olacak mıdır” soruları yer aldı.

(HABER MERKEZİ) - 01.12.2007 - EVRENSEL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.