İHL de türbana karşı çıkan öğretmene Sürgün

İHL de türbana karşı çıkan öğretmene Sürgün

İHL’de türbanlı derslere giren öğrencilere karşı çıkan öğretmene; ''Sürgün görevlendirme''...

A+A-

İHL’de türbanlı derslere giren öğrencilere karşı çıkan öğretmene; ''Sürgün görevlendirme'' İHL’de türbanlı derslere giren öğrencilere karşı çıkan öğretmene; ''Sürgün görevlendirme''

Lapseki İmam Hatip Lisesi’nde temel derslere türbanlı giren öğrencilerden türbanları çıkarmasını isteyen bayan öğretmen, önce okul yöneticileri tarafından azarlandı, dün de lise yerine bir ilköğretim okulunda görevlendirildi.

Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi'nin daha önceki tespitlerinde türban uygulaması süren okullar arasında gösterdiği ve bu konuda Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü'nün uyardığı Lapseki İHL’de yaşanan son gelişme tedirginlik yarattı.

Çanakkale kamuoyunda defalarca yer alan, ancak bugüne kadar somut yaptırımların pek te uygulanmadığı İmam Hatip Liseleri'nde keyfiliğin devam ettiği dikkat çekerken, Milli Eğitim'in sessizliği, bazı okul yöneticilerine cesaret veriyor. İddiaya göre; Lapseki Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosuna atanan bayan öğretmen, ek ders vermesi için kısa süre önce Lapseki İmam Hatip Lisesi'nde matematik öğretmeni olarak görevlendirildi.

Türbanlı öğrenciler

Bayan öğretmen İmam Hatip Lisesi'ndeki ilk dersinde türbanlı öğrencilerden türbanlarını çıkarmalarını, bunun ders saati uygulamasındaki kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı olduğunu  belirterek öğrencileri uyardı. Öğrenciler konuyu okul yönetimine taşıyınca iddialara göre; öğretmen okul yöneticileri tarafından sert bir dille uyarıldı ve türban konusunda öğrencileri sıkmamasını istedi. Bayan öğretmenin direnmesi üzerine bir de tutanak tutan okul yönetimi bunu daha sonra Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü'ne iletti.

Başka okula tayin

Türbanlı öğrencilerin matematik dersine girmelerine izin vermeyen öğretmenin genelge ve yasalara uygun hareket ettiği, bu durumda yasal işlem yapılamayacağı anlaşılınca bu kez öğretmen ek dersle görevlendirildiği İmam Hatip Lisesi'nden alınarak ilçedeki bir ilköğretim okulunda görevlendirildi. Bilindiği üzere türbanlı öğrencilerin derse girdiği İHL okulları arasında Lapseki İmam Hatip Lisesi'nin de bulunduğunu Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar, kamuoyunun gündemine taşıyarak suç duyurusunda bulunmuştu; ancak bu suç duyurusunu gerek Çanakkale Milli Eğitim gerekse Lapseki Milli Eğitimi'nin dikkate almadığı bayram öncesi ve dünkü gelişmelerle birkez daha anlaşılmış oldu.

16.10.2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.