Kamuya açılan ilk 'mobbing' davası

Kamuya açılan ilk 'mobbing' davası

Kamuya açılan ilk 'mobbing' davası Şimdiye kadar özel şirketlerde gündeme gelen mobbing (çalışanlara psikolojik şiddet,...

A+A-

Kamuya açılan ilk 'mobbing' davası Kamuya açılan ilk 'mobbing' davası

Şimdiye kadar özel şirketlerde gündeme gelen mobbing (çalışanlara psikolojik şiddet, baskı) konusu ilk defa bir memurun açtığı davaya konu oldu. TEDAŞ’ta çalışan Sait Özkan, TEDAŞ Genel Müdürlüğü aleyhine açtığı davada kurumun kendisine “mobbing” uyguladığı gerekçesiyle 20 bin YTL manevi tazminat talep etti.

Özkan’ın avukatının Ankara İdare Mahkemesi’ne verdiği dava dilekçesinde, Özkan’ın uzun yıllar büyük bir başarı ve en yüksek sicil raporlarıyla çalışan bir memur iken Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası üyesi olduktan sonra sürekli olarak idarenin baskılarına maruz kaldığı belirtildi.

Eşi terk etti

Özkan dilekçede, “mobbing” uygulamalarını sıraladı ve Menemen’e harcırahsız tayin edildiğini, ağır bir ürolojik rahatsızlık geçirmesine karşın raporu geçersiz sayılarak çalıştırıldığını anlattı. Daha sonra Şırnak’a sürüldüğünü, eşinin sendikal faaliyetleri nedeniyle maruz kaldığı uygulamalar nedeniyle kendisinden boşandığını anlatan Özkan TEDAŞ Genel Müdürlüğü’nden 20 bin YTL tazminat istedi. 

Kemal GÖKTAŞ/ANKARA
VATAN - 8 Haziran 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.