Pir Sultan Abdal Derneği Ortaca'da Şube Açtı

Pir Sultan Abdal Derneği Ortaca'da Şube Açtı

Pir Sultan Abdal Derneği Ortaca'da Şube Açtı Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Muğla Ortaca Şubesi düzenlenen törenle açıldı. HABERİN...

A+A-

Pir Sultan Abdal Derneği Ortaca'da Şube Açtı Pir Sultan Abdal Derneği Ortaca'da Şube Açtı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Muğla Ortaca Şubesi düzenlenen törenle açıldı. 

HABERİN VİDEOSUNU İZLE >>>
 
Pir Sultan Abdal Derneği Ortaca Şube Başkanı Ziya Şakir Akkoç, şubenin açılışında yaptığı konuşmada, derneğin geleneğinin barış kardeşlik ve dayanışma olduğunu söyledi.

Akkoç, ''Açılışımıza katılan herkese teşekkür ediyorum. Burada bir dayanışma örneği gösteriyoruz'' dedi. Bu arada açılış nedeniyle davetlilere aşure dağıtıldı.

Açılışa CHP Muğla Milletvekili Dr. Ali Arslan, siyasi parti temsilcileri, dernek üyeleri ve vatandaşların yanı sıra bazı yabancılar da katıldı. 
 
Ortaca'da aşure buluşması

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ortaca Şubesi tarafından dernek binasında Barış, Kardeşlik ve Dayanışma amacı güden aşure günü düzenledi. Pir Sultan Abtal Kültür Derneği’nin yaptığı aşure günü ne CHP Muğla Milletvekili Dr. Ali Arslan ve çok sayıda davetli katıldı.

Ortaca'da aşure buluşması

Etkinlik hakkında bilgiler veren Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ortaca Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Şakir Akkoç; “Derneğimiz yeni kurulmuştur. Pir Sultan Abdal’ın yaşamı ve felsefesi doğrultusunda sosyal, kültürel çalışmalar yapmak, başta Anadolu Aleviliği kültürü olmak üzere, tüm kültürleri yaşatmak, geliştirmek ve yaymanın yanı sıra demokrasi, laiklik, hukuk devleti ve insan hakları gibi değerlere sahip çıkmak üzere tüm kültürleri yaşatmaktır. İleriki günlerde kültür evi ve Cem Evi yapmak gibi amaçlar vardır. Bunun yanında konferanslar, seminer, panel, sempozyum, semah, müzik, saz, tiyatro ve festival gibi diğer gösteri ve etkinlikler düzenler, yapar, yaptırır. Ayrıca amacı doğrultusunda yayınlar yapar, yarışmalar düzenler ve ödüller verir” dedi.

Dernek Yönetim Kurulu,  Başkan Ziya Şakir Akkoç, Başkan Yardımcısı Celal Yenidünya, Sekreter Ünal Dönmez Sayman Halil İbrahim Yarar ve üyeler de Namık İlhan ile Veli Kozak’tan oluştu.

KENTHABER - 28 Ocak 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.