Sivas'taki Faşist Saldırının Fotoğrafları

Sivas'taki Faşist Saldırının Fotoğrafları

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN >>>Sivas'ta faşist saldırı   Sivas Cumhuriyet Üniversitesi"nde (CÜ) okuyan yurtsever...

A+A-

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN >>>

Sivas'ta faşist saldırı  

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi"nde (CÜ) okuyan yurtsever demokrat öğrenciler, ülkücülerin saldırısına maruz kaldı. 7 öğrencinin yaralandığı olayda saldırıya uğrayan öğnenciler kent merkezinde protesto yürüyüşü yaptı

CÜ'de okuyan yurtsever demokrat öğrenciler, önceki akşam adliye binasının önünde bir grup ülkücünün demir çubuklu, coplu, kalaslı ve satırlı saldırısına uğradı. Saldırıda 7 öğrenci yaralanırken, saldırıda bulunanların arasında öğrenci olmayanların da yer aldığı öğrenildi. Saldırıda yaralanan Dağıstan Vahiç, Burak Şeker, Suat Güneş, Süleyman Duman, Soner Beyaztaş, Özgür Özdemir, Sivas Numune Hastanesi'ndeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Saldırı sonrası iş göremez raporu alan öğrencilerin polisler tarafından ifadesi alındı. Saldırıda bulunanlardan 10 kişinin gözaltına alındığı bildirilirken, yaralı öğrencilerin 3 kişiyi teşhis ettiği öğrenildi.

Bu arada, aralarında olayda başından ve ayağından yaralanan üniversite öğrencilerinin de bulunduğu yaklaşık 75 kişilik bir grup, kentte yürüyüş yaparak olayı protesto etti. Afyon Sokak'taki Eğitim-Sen Sivas Şube binası önünde ellerinde çeşitli dövizlerle toplanan Sivas Demokrasi Platformu ve CÜ Devrimci-Demokrat öğrencileri, kent meydanına kadar yürüdü. Meydanda sloganlar atan grup, zanlıların cezalandırılmasını istedi.

Birgün - 19 Mayıs 2008

İLGİLİ HABERLER :

Faşistler demir sopalarla saldırdı

ALEVİ HABER AJANSI - 19 Mayıs 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.