Toroslar Cemevinde MHP'ye destek vermeyen Aleviler ihraç ediliyor

Toroslar Cemevinde MHP'ye destek vermeyen Aleviler ihraç ediliyor

AKD'ye bağlı Mersin Cemevinden iki ismin ihraçlarının ardından Toroslar Cemevinde de ihraçlar sürüyor. Son olarak MHP'nin desteklenmesine karşı çıkan AKD Genel Merkez Üst Kurul Delegesi ve Toroslar Cemevi üyesi Bülent Öztürk de ihraç edildi.

A+A-

Alevi Kültür Dernekleri (AKD) genel merkezi tarafından Cumhur ittifakı bileşeni MHP Mersin'in Toroslar ilçesi belediye meclis adayı olarak önerilen AKD genel başkan yardımcısı ve AKD Toros şubesinden Mehmet Şahin'in MHP'den seçimlere girmesi ve MHP'den Meclis üyesi seçilmesi büyük tepki almıştı. Bir Alevi Kurumunun AKP/MHP İttifağını desteklemesine yönelik tepkilere cevaben kurum çatısı altında MHP'ye destek vermeyenlere yönelik İhraçlar devam ediyor.

Mersin Toroslar Belediye Meclisine girmesi için çalışma çapan ve üyelerini AKP/MHP ittifağını aktif olarak desteklemeye çağıran Toroslar Cemevi Başkanı Hüseyin Değerli idaresindeki yönetim, AKD Genel Merkez Üst Kurul Delegesi ve aynı zamanda Toroslar Cemevi üyesi Bülent Öztürk'ü ihraç etti.

Kureyşan Ocağı dedelerinden Engin Efe ile Kazım Açıktepe’nin AKD'ye bağlı Mersin Cemevi tarafından ihraç edilmesinin ardından tartışmalar sürerken, yönetim kurulu üyelerinin ihraçlarına bir yenisi daha eklendi.

AKD Genel Merkez Üst Kurul Delegesi ve aynı zamanda Mersin Toroslar Cemevi üyesi olan Bülent Öztürk de ihraç edilenler listesine katıldı.

Öztürk, yaptığı açıklamada, “Türkiye’de cemevleri ve yönetim sistemi” başlıklı yazısında, AKD yönetimini eleştirerek “Eğer önlem alma çabasında bir çalışma yapılmazsa ileriki zamanlarda bırakacağı tahribat Yavuz’un zulmünden daha feci olacaktır” iddiasında bulundu.

mehmetsahin-huseyindegerli.jpg

“ZORLA CUMHUR İTTİFAKI ADAYINI DESTEKLEMEMİZ İSTENDİ”   

Öztürk, ihraçlara dair kaleme aldığı yazıda şunları öne sürdü:

“AKD Mersin Toroslar Cemevi’nde yönetim ve üst kurul delegesi görevindeyken kurum başkanı, AKD genel merkez seçimleri öncesi delegelerle toplantı talebiyle bizleri cemevine çağırdı. Kurum kararıyla mevcut başkanı destekleme kararı alındı. Ama maksat başkaymış, daha sonra anladım. Kurum başkanı, ‘önümüzde yerel seçimler var, Mehmet Şahin’i Cumhur İttifakı belediye meclis üyesi olarak vermiş bulunmaktayız’. Önceden karar alınmış, meclis üyesi verilmiş haberimiz yok.

mersin-toroslar-bulent-ozturk.jpg

Bize ‘Mehmet Şahin’in meclis üyesi seçilmesi için Cumhur İttifakının kazanması lazım’ denildi. Bunun için Cumhur İttifakına oy vermemiz ve bunun da yeterli olmayacağını, mahalle çalışmalarında aktif rol almamız teklif edildi. Ben bunu kesin bir şekilde ret ettim. Ama onlar destekleme kararı aldı. Ben de bunu kabul etmediğimi ve bunun karşısında olacağımı oradaki insanlara söyledim. Bunun üzerine AKD’nin aldığı kararı Toroslar Şubesi sayfasından sosyal medya üzerinden üye ve kamuoyuna duyurdum. Ardından savunmam alınmadan ihraç kararım alındı. Alınan karar inançsal verilmiş bir karar değildir. Tümüyle siyasi bir karardır. Bu kararı tanımıyorum ret ediyorum.”

 

Kaynak: PİRHA ve Alevi Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
İlgili Haberler