Türbana peruklu savunma

Türbana peruklu savunma

Türbana peruklu savunma Şefkat Koleji’nde okuyan öğrencilerin türbanlı fotoğraflarından sonra dün Şefkat Koleji kurucularından İsmail...

A+A-

Türbana peruklu savunmaTürbana peruklu savunma

Şefkat Koleji’nde okuyan öğrencilerin türbanlı fotoğraflarından sonra dün Şefkat Koleji kurucularından İsmail Müftüoğlu basın toplantısı düzenledi.

Okul kurucularından İsmail Müftüoğlu, “Okulumuzda türbanla derse girilmesi asla mümkün değildir. Türban ya da peruk takanları disipline verir, gerekirse ihraç ederiz” dedi. Müftüoğlu, şöyle bir savunma yaptı:

Büyük bir komplo. Okul dışında öğrencilerin türban takmasına karışamayız. İçerde çekilmiş görüntüler de bizim okulumuzda çekilmemiş olabilir. Birileri sıralarımızın ve öğrencilerimizin kıyafetlerinin benzerleriyle, böyle bir provokatif komplo hazırlamış olabilir.

Ya da bunlar öğrencilerin muziplik olsun diye ders saati dışında yaptıkları şakalaşmanın görüntüleri olabilir. Bu okul müfredata uygun eğitim yapmaktadır. Mesai saatleri içerisinde bu tarz bir olayın cereyan etmesi mümkün değildir. Bunu göze alabilecek bir idareci de yok. Kanunlar herkese aynı mesafeden bakar. Müdür ya da ben böyle bir cesaret gösteremem. Bugüne kadar da böyle bir durum zuhur etmediğine göre bizim hüsnü niyetimiz açıktır.”

‘ŞAŞIRDIM’

Okul yöneticileri, basın toplantısının ardından basın mensuplarına okulu gezdirdi. Okulda tek bir türbanlı öğrenci ya da öğretmen kalmamıştı, ancak bir çok öğrenci peruklarıyla dikkat çekti. “Okulumuzda peruk yok, tespit edersek ihraç ederiz” açıklaması yapan Okul Müdürü Mustafa Yurdusev’e peruklu öğrencileri gösterdiğimizde, “İki yıldır burdayım. Daha önce böyle bir şey görmedim, şaşırdım” dedi.

’STÜDYODA ÇEKİLMİŞTİR’

Müftüoğlu, sıraların, kıyafetlerin birileri tarafından benzetilerek, adeta bir stüdyo kurularak bu fotoğrafların çekilmiş olabileceğini ileri sürerken, “Özel okullarda rekabet vardır. Bu rekabet maalesef bazen insanın aklını zorlayan şekilde de olabiliyor” dedi.

MÜFREDATA GÖRE KILIK KIYAFET NASIL OLMALI?

İlköğretim okullarında kız öğrenciler: Siyah önlük giyerler, beyaz yaka takarlar. (Okullara göre değişiyor) Okul içinde başı açık, saçlar temiz, düzgün taranmış olur. Saçlar. uzun olması halinde örülür veya arkaya toplanarak bağlanır. Öğrencilerin mevsime göre giyecekleri çorap, ayakkabı gibi diğer giyim eşyası 14. maddeye uygun olarak düzenlenir. Zincir, kolye, yüzük, küpe, bilezik vb. ziynet eşyası takılmaz.

PEKİ PERUKLARI KİM ALDI?

Okul idarecileri haberin yayınlanmasının ardından, sabah okula gelen tüm türbanlı öğrencilere peruk dağıttı ve öğrencilere bir süre tedbirli gelmeleri konusunda uyarıda bulunuldu.

İSTANBUL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÖZER: İKİ MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİK, İNCELİYORUZ

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer ise olayla ilgili olarak iki müfettişi görevlendirdiğini ve onların inceleme yapmalarını beklediklerini söyledi. Şevkat Koleji ile ilgili bugüne kadar bu tarz bir şikayetin kendilerine gelmediğini belirten Özer şöyle konuştu: “Biz iki müfettişimizi okula gönderdik. Bu arada Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de inceleme başlattı. Çift taraflı olarak olayın üzerinde duruyoruz. Şu an için bir şey söylemek mümkün değil. Ama müfettişlerin incelemesinin ardından hazırlanacak rapor Ankara’ya Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilgili birimlerine gönderilecek. Ve rapora göre karar verilecek.”

HÜRRİYET - 18 Aralık 2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.