Türbanlı hekim aday oldu

Türbanlı hekim aday oldu

Türbanlı hekim aday oldu İstanbul Tabip Odası genel kurulunda yarışacak Hekim Hakları Platformu'nun listesinde AKP'nin meslek odaları, birlik...

A+A-

Türbanlı hekim aday oldu Türbanlı hekim aday oldu

İstanbul Tabip Odası genel kurulunda yarışacak Hekim Hakları Platformu'nun listesinde

AKP'nin meslek odaları, birlik ve derneklerde daha ağırlıklı yer almak istemesi, odalar için yarışan listelerin de daha cesur hazırlanmasına yol açıyor. Hükümete yakınlığı nedeniyle kamu kuruluşlarında rahat bir şekilde görev yapan türbanlı doktorlar, oda ve birlik yönetimlerinde yer almak için de harekete geçiyor.

Genel kurulu bugün başlayan İstanbul Tabip Odası, hareketli bir seçime sahne olacak. Üç listenin yarışacağı seçimlerde, Hekim Hakları Platformu, Türk Tabipleri Birliği başkanını belirleyecek merkez delegasyonda yer alması için aday gösterdiği türbanlı hekim Dr. Havva Sula için oy istiyor.

30 bin üyesi bulunan İstanbul Tabip Odası'nın yönetimi için geçen dönem de yarışan ve 2 bin 500 oy alan platform, her ne kadar Sağlık Bakanlığı ve AKP ile ilişkisi olmadığını ileri sürse de durumun böyle olmadığı sağlık camiasında biliniyor. Hekim Hakları Platformu'nun TTB Merkez Delegasyon listesinde yer alan Dr. Havva Sula, halen bir kamu kuruluşu olmasına karşın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapıyor.

Platformun listesinde yer alan, İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı'na aday olan Dr. Selami Albayrak , halen Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapmasının yanı sıra Yeditepe Üniversitesi'nde öğretim üyeliği de yapıyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ' ın yakın arkadaşı olduğu belirtilen Albayrak, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yaparken, Akdağ'ın bakan olmasının ardından Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başhekim olarak atandı.

OLCAY BÜYÜKTAŞ AKÇA / Cumhuriyet - 19 Nisan 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.