Yerel seçim için mahalle baskısı

Yerel seçim için mahalle baskısı

Yerel seçim için mahalle baskısı Yerel seçimler için şimdiden kolları sıvayan ve önce muhtarlıkları kazanmayı amaçlayan...

A+A-

Yerel seçim için mahalle baskısıYerel seçim için mahalle baskısı

Yerel seçimler için şimdiden kolları sıvayan ve önce muhtarlıkları kazanmayı amaçlayan AKP için çalışan türbanlı propagandacılar, hedef tahtasına oturttukları laik muhtarları yıpratmak için “mahalle baskısı” oluşturma çalışmalarına başladılar.

Adana’nın Beyazevler Mahallesi muhtarı Orhan Yalçın’ı alkol aldığı gerekçesiyle yıpratmaya çalışan türbanlı fanatikler, ev ev dolaşarak şimdiden anti propagandaya başladılar. Bu gelişmeleri değerlendiren muhtar Yalçın, “Mesai saatlerinin dışında içki içmek suç mu? Ramazan ayında insanların dini duygularını kullanıp, çalışıp çalışmayacağına bakmadan istedikleri bir muhtarı seçtirmek istiyorlar” dedi.

Adana’nın merkez Seyhan ilçesine bağlı Beyazevler Mahallesi’nde 3 dönemdir muhtarlık yapan Yalçın, eğitim düzeyi yüksek olan mahallesinde gericilerin kendisine tahammül edemediğini belirtti.

AKP’nin yerel seçimlerde Mehmet Ünlü isimli kişiyi mahalle muhtarı yapmak istediğini kaydeden Yalçın, “Alkol alıyorum diye hakkımda propaganda yapıyorlar. Özel hayata karışılmaz. Mesai saatlerinde beni alkollü gören varsa muhtarlığı bırakırım. Akşam saatlerinde içerim, buna kimse karışamaz” diye konuştu. Aralarında türbanlıların da bulunduğu kişilerin evlere giderek aleyhine çalışmalar yaptığını öğrendiğini aktaran Yalçın şunları söyledi: “Camiye imam mı arıyorlar, mahalleye muhtar mı bilemiyorum. Üç dönemdir muhtarlık yapıyorum, bugüne dek hiç sorun yaşamadım. Şimdi içki içmemi kullanıp mahalle sakinlerine bu yönde baskı yaptıklarını duydum. Bu AKP’nin politikası. Belediyelerde olduğu gibi muhtarlıklarda da söz sahibi olmak istiyorlar. ”

Cumhuriyet - 29 Eylül 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.