YSK Kararı İle Toplumsal Barış Umudu Ciddi Yara Almıştır

YSK Kararı İle Toplumsal Barış Umudu Ciddi Yara Almıştır

YSK Kararı İle Toplumsal Barış Umudu Ciddi Yara AlmıştırAlevi Bektaşi Federasyonu Basın Açıklaması"12 Haziran Genel Seçimlerine giderken...

A+A-

YSK Kararı İle Toplumsal Barış Umudu Ciddi Yara AlmıştırYSK Kararı İle Toplumsal Barış Umudu Ciddi Yara Almıştır

Alevi Bektaşi Federasyonu Basın Açıklaması

"12 Haziran Genel Seçimlerine giderken Türkiye’nin ihtiyacı toplumsal barış ve eşit yurttaşlık hakkını yaşama geçirebilecek bir siyasal tutumdur. Ancak özellikle AKP Hükümetinin tutumu toplumsal barış ve eşit yurttaşlık hakkını gerçekleştirmekten çok uzaktır. AKP Hükümeti tarafından “Alevi Açılımı”, “Kürt Açılımı”, “Ermeni Açılımı”, “Roman Açılımı” diye başlatılan siyasal sürecin sonuçları seçim yatırımından öteye geçememiştir. AKP Hükümeti ve Sayın Başbakan Avrupa’daki ve Türkiye’deki açıklamalarında haklarla ilgili bir soru geldiğinde “Halka soracağız!” derken Alevileri, Kürtleri ve devlet tarafından ötekileştirilmiş toplumsal kesimleri “Halk” yerine koymamaktadır. En son Başbakan AKP’nin seçim bildirgesini açıklarken demokrasi ile yönetilen bir ülkenin başbakanı değil, sefere çıkma hazırlığı yapan Osmanlı padişahı gibiydi. Bu açıklamada Başbakan, Türkiye’deki etnik kimlikleri inkar ederek totaliter, inançsal kimlikleri inkar ederek teokratik bir rejimin tek yetkilisi gibi davranmıştır.

2003 yılından bu yana AKP tarafından sistematik olarak yürütülen “Teklik” projesi devletin tüm kurumlarına hâkim olarak “Tek iktidar olma” projesidir. Bu anlamda “Durumdan vazife çıkaran” YSK demokrasi ve hukuk ile açıklanamayacak bir karara imza atarak 12 bağımsız adayın seçilme hakkını elinden almıştır.

Bu “Karar” YSK’nın içtihatları gereği “Yasal” olabilir ama meşru ve hukuki değildir. Türkiye toplumunun inanç ve umutla beklediği toplumsal barış umudu ciddi bir yara almıştır. Kararı verenlerin, kararı düzelterek kaos ve belirsizliğin önüne geçmek ve zedelenen toplumsal barış umudunun kapılarını yeniden açmak gibi tarihi bir sorumluluğu vardır.

ABF Genel Yönetim Kurulu"

Alevi Haber - 19.04.2011

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.