AKD PAZARCIK'IN ALEVİLİK EĞİTİMLERİ

AKD PAZARCIK'IN ALEVİLİK EĞİTİMLERİ

Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Pazarcık şubesi, Pir Kazım Ercan Özer öncülüğünde Alevilik eğitimleri serisinin ikincisini 27 Nisan Cumartesi günü Pazarcık Cem evinde gerçekleştirdi.

A+A-

 

 

Pazarcık Cem evinde Pir Kazım Ercan Özer öncülüğünde ikincisi gerçekleştirilen ve Alevi canlar tarafından katılımın yoğun olduğu eğitimde Alevi yol, erkanı ve temel öğretilerinin kavramsal derinliklerinden, Alevi inancındaki pratikteki yansımalarından söz edildi.

Pir Kazım Ercan Özer öncelikle Alevileri için Cem’in, Ulu Divan’ın, Kırklar meclisinin, Pir’in ve Talip’in anlamı, Anadolu Aleviliğindeki yeri önemine değindikten sonra Cem ibadetinde bulunan Rehber, Gözcü, Çerağcı, Zakir, Süpürgeci, İbriktar, Sofracı, Peyik, Kapıcı, Meydancı ve Saka gibi yol hizmetkârlarının anlamlarını ve görevlerini izah etti. Alevi canların sorularını da yanıtlayan Pir Kazım Özer; Alevi asimilasyonuna karşı dikkatli olunması için inancı şekilden ve ezberden öte, itikadın özünde yaşanmasının önemine değindi.

 

Pazarcık AKD yöneticileri; Alevi inancının yaşatılması, nesilden nesile aktarılması ve asimilasyona karşı bilinçlenmenin artırılması açısından kritik önemde olan Alevilik eğitimlerinin devam edeceğini ifade ettiler. Pazarcık ve çevresindeki tüm canları bu eğitimlere beklediklerini belirttiler.

 

Alevi Haber

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.