Alevi gençlerini asimile eden İran Şia misyoneri Sinan Boztepe kimdir?

Alevi gençlerini asimile eden İran Şia misyoneri Sinan Boztepe kimdir?

Tekirdağ-Çerkezköyde onlarca Dersimli, Erzincanlı ve Muş Vartolu Alevi kökenli gencin aklını çelip Namaza durduran ve asimile eden bu şarlatanı tanıyın.

A+A-

Sinan Boztepe kimdir?
Sinan Boztepe Facebook ismini bazen 'Seyyid Sinan'  bazende 'Seyyid Sinan Boztepe' adını kullanır. İnternet arama motorlarında ipliğini pazara çıkarmamız sonrası bu manevrayı yaparak kendisini saklama yolunu seçmiştir ama Alevi Haber onu unutmaz.

'Alevi' adını o Humeyni kokan ağzına aldığı müddetçe kendisini deşifre etmeye devam edeceğiz.

Bugün Tekirdağ-Çerkezköyde onlarca Dersimli, Erzincanlı ve Muş Vartolu Alevi kökenli gencin aklını çelip Namaza durduran ve asimile eden bu şarlatanın Alevi Dedesi olmadığınıda paylaşmıştık.
Bizzat Boztepe soyadlı Malatya Arapgir ve Arguvanlı hısımları bu kişinin ve kendilerinin Dede soyundan gelmediklerini ve Sinanın bu ünvanı kendisini geçindirmek için kullandığını beyan etmişlerdi.

Evet Sinan Boztepe kimdir? sorusuna dönecek olursak, onu ilk palazlandıranlardan CEM Vakfının eski müdavimlerinden Ayhan Aydın'ın anlatımından sunalım.
Uzun yıllar CEM Vakfı çatısı altında faal olarak çalışmış, sonra bu yapılanmaya sırt çevirip Cem Vakfı gerçekliklerini meydana sermiş olan Ayhan Aydın'ın anlatımından sunuyoruz:

''Parlak, yakışıklı, çok güzel saz çalan, abi sözü dinleyen, boşlukta olan, işsiz güçsüz birisi… Tam da aradığı adamdı yani Ali Rıza Uğurlu’nun… Hemen cemlere soktu, hem dede, hem zakir, ağzı laf yapıyor… Tam da boşlukta olan zavallı halkın aradığı bir yeni tip daha… Kısa sürede Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı Sekreterliği’ne getirildi, büyük zatı muhterem.
Derken Malatya Arapkir’den bu zatın amcası bizzat bize gelerek ''Ne olursunuz yapmayın, biz de dedelik yok, o dede değil, bu yanlış onu televizyonlara çıkarmayın'' deyince, zaten biz de rahatsızız ama Ali Rıza Uğurlu’ya dolayısıyla İzzettin Doğan’a laf anlatamıyoruz, dedik. Ama Arapkir Onar Köyü’nden gül yüzlü Celal Arslan’la durumu müdüre de söylememize rağmen azar işiten biz olduk. Ben de dayanamayıp Cem Tv’deki bir programımda “geçen hafta posta oturanlara bakıyorum, gerçek dedeler cem yürütmeli, yolumuz yozlaştırılmamalı” deyince, her programımı bir uşağına RTÜK üyeleri gibi dinlettiren Ali Rıza Uğurlu, bu sefer bunu fırsat bilip, dedeleri toplayıp benim programlarımın yayından kaldırılması için imza kampanyası yapıyordu.
Sonuç, şimdi bir metre kara sakal bırakan, cübbe giyen, tümüyle Şii bir imam olan, halkın parasını çarpan, bu konuda Cem Vakfı’yla mahkemelik de olan Sinan Boztepe Alevi toplumunu yozlaştıran, asimile edenlerin başında yer alıyor
''

Sinan Boztepe'yi daha yakınen tanımanız için derlediğimiz bazı sosyal medya paylaşımları:

alevi-caferi.jpgbayram-namazi-sii.jpgehlibeyt-dernegi.jpgnamaz-kilan-kirmalar.jpg

iran-misyonerleri.jpgnecef-collere-dusen-siacilar.jpg

İran'ın Şia misyonerliği görevini üstlenen Sinan Boztepe'nin ilk uygulama ayağı Cem Vakfı Dedeler Kuruluydu. Orada tek başına inisiyatif alamayınca Çerkezköy'de o dönemde dernek olmadığından, alanda boşluk bularak kendi Şia tarikatını kurdu. Tam bir tarikat modeli şeklinde gerçekleşen bu örgütlenme modelinde Çerkezköy'ü seçmesi, oradaki Alevi örgütlülüğünün eksikliğinden faydalanıp palazlanacağı bir alan olabilmeseydi.

Sık sık İran ziyaretleri yaparak, bol bol ehlibeyt vurgusu ile orada yaşayan ve hiç bir örgütlülüğü olmayan, "bir cem evi olsun da gidelim, hasret giderelim, cem görelim" diyen saf Alevi yurttaşları topladılar. Şimdi çıtalarını yükseltip, açık açık "Alevilik Caferiliktir" diyerek artık herkesle dikleşiyorlar ve örgütlenmelerini bir üst seviyeye çıkarmış durumdalar.

Hasan Erdal - Alevi Haber

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler