Alevilik Eğitim Sertifika Töreni

Alevilik Eğitim Sertifika Töreni

Alevilik Eğitim Sertifika Töreni 2009 – 2010 senesi arasında araştırmacı yazar Lütfü Kaleli hocanın 8 ay süreli Alevilik Eğitimi...

A+A-

Alevilik Eğitim Sertifika Töreni Alevilik Eğitim Sertifika Töreni

2009 – 2010 senesi arasında araştırmacı yazar Lütfü Kaleli hocanın 8 ay süreli Alevilik Eğitimi konulu derslerine katılarak dersi başarıyla bitiren canlara PSAKD Eyüp Şube ve Alibeyköy Cemevi tarafından düzenlenen bir törenle başarı sertifikaları verildi.

Değerli araştırmacı ve yazar Lütfü Kaleli hocanın bedelsiz olarak verdiği Alevilik derslerine katılan canlara Cemevi Konferans Salonunda düzenlenen törenle sertifikaları verildi.  Sertifika dağıtım etkinliğinde ilk olarak PSAKD Eyüp Şube Başkanı ve PSAKD Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül Alevilik ve eğitimi konusunda yaptığı konuşma ile alkışlandı. Hüseyin Dede "Aleviliğin bir eğitim süreci olduğunu, bilginin aydınlık geleceğin anahtarı olduğunu belirterek İlimden gidilmeyen yolun sonunun karanlık olduğunu dile getiren Hünkâr’ın yolundan gitmeleri gerektiğini söyledi. PSAKD Genel Başkanı seçilmesinden dolayı omuzlarına binen yükün ağırlığının bilincinde olduğunu belirten Hüseyin Güzelgül Dede özellikle genç kuşaklara okumalarını ve kendilerini geliştirmelerini söyledi." PSAKD olarak tüm şubelerimizle aydınlık bir ülkeyi ancak eğitimle kurabileceğimizi belirten Hüseyin Güzelgül Dede'nin konuşması dikkatle dinlendi.

PSAKD Eyüp Şube tarafından düzenlenen Alevilik dersleri kitaplaştırılarak Alevi canların bilgisine sunuldu.  800 adet olarak bastırılan kitapların bir bölümü diğer şubelerimiz ve canlarımız tarafından tüketilmesine rağmen kurumda kalan kitaplara talep olmasının beklendiği vurgulandı.   

Ardından Alevilik derslerini veren değerli araştırmacı yazar Lütfü Kaleli hocaya plaketini Hüseyin Güzelgül dede verdi. Lütfü Kaleli hoca kısa bir konuşma yaparak eğitim sürecine katılan canlara teşekkür etti. Bilginin ve öğrenmenin Alevi öğretisindeki yerini belirten Lütfü Kaleli hoca önümüzdeki dönemlerde de Alevilik derslerine devam edileceğini umduğunu söyledi.

Alibeyköy Cemevine hizmet eden Dedelerimize teşekkür belgelerini PSAKD Eyüp Şube yöneticileri verdi. Dedelerimizin güzel konuşmalarıyla geçen duygu yüklü dakikalardan sonra derslere katılım sağlayan canlara sertifikaları verildi. Tören süresince sertifika almaya hak kazanan canların farklı değerlendirmeleriyle oluşan sıcak atmosfer Zakir’in ve bağlama hocasının deyişleriyle sona erdi.

Alevilik Eğitim Sertifika Töreni

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.