Amasya Milli Eğitim : İddiaları inceliyoruz

Amasya Milli Eğitim : İddiaları inceliyoruz

Amasya Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt:İddiaları inceliyoruzAmasya Anadolu Kız Meslek Lisesi'nden 4 öğrencinin 'dini baskı'...

A+A-

Amasya Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt:Amasya Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt:
İddiaları inceliyoruz

Amasya Anadolu Kız Meslek Lisesi'nden 4 öğrencinin 'dini baskı' gördüklerini iddia edip kayıtlarını aldırmasının ardından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü inceleme başlattı
 
Amasya'daki Anadolu Kız Meslek Lisesi'nden kayıtlarını "dini baskı" görmeleri nedeniyle Aydınca beldesindeki liseye aldırdıklarını belirten kızlar iddialarını sürdürdü. Kızlar "kapanın, oruç tutun, namaz kılın" diye baskı gördüklerini anlatırken bir gün önce duyumlar üzerine denetimler yaptıklarını söyleyen Amasya Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, dün, herhangi bir dilekçe almadıklarını, öğrencilerin ailelerin başka iş bulduğu için kayıtlarını aldılarını öne sürdü. Akkurt, habere konu iddialarla ilgili inceleme başlatıldığını da bildirdi.

'Bize başvuru olmadı'

Akkurt, "Bize yazılı bir başvuru olmadı. Öğrenciler Amasya'nın Böke köyünde ikamet ediyor. Velileri Tokat Turhal ilçesinde iş bulduğu için çocuklarının naklini o bölgedeki Amasya'nın Aydınca beldesinde bulunan Aydınca Lisesi'ne aldırdılar. Aralarındaki Ş.D. 20- 27 Eylül tarihleri arasında okulun pansiyonunda bir hafta kaldı. 1 Ekim'de okuldan kendi isteğiyle tasdiknamesini alarak ayrıldı" dedi. Ancak kameralara konuşan öğrencilerden bazıları ile velileri 'dini baskı' nedeniyle kayıtlarını aldıkları iddialarını sürdürdü.

Öğrencilerden Ş.D., "Yurtta baskıya uğruyordum. Arkadaşlar, 'Beraber namaz kılalım', 'Arkadaşların kapanıyor, sen niye kapanmıyorsun?' diyorlardı. Aileme bildirdim. Benimle birlikte 4 arkadaşım okulu bıraktı" dedi.

Ş.D.'nin babası Cafer D. de "Pansiyona güç bela yerleştirdik. Sonra yurtta kıza çok baskı yapıldı, 'Namaz kılacaksın', 'Oruç tutacaksın' diye. Kızımın da, benim de moralim bozuldu. Almak zorunda kaldım" dedi. Kaydını alan bir diğer öğrenci Ş.Ç. "Devlet bize sahip çıksın. 'Haydi kızlar okula' olmadı. 'Haydi kızlar baba evine' demeye başladılar. Biz eğitim hakkımızı istiyoruz" dedi.

Öğrencilerden H.D.'nin annesi Badegül D. de "Okulda baskı yapmışlar 'Namaz kılacaksın, oruç tutacaksın' diye. Şimdi düz liseye gönderiyorum. Biz kör kaldık, o da kör kalmasın" diye konuştu.

SAVAŞ TUTAK / Amasya DHA
Milliyet - 21.11.2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.