Amasya'da türbanlı eğitim

Amasya'da türbanlı eğitim

Amasya'da türbanlı eğitim Kentte siyasal İslamın hızla yayıldığını vurgulayan CHP'li ilçe başkanı Aksoy, 'Türban üniversitede...

A+A-

Amasya'da türbanlı eğitimAmasya'da türbanlı eğitim

Kentte siyasal İslamın hızla yayıldığını vurgulayan CHP'li ilçe başkanı Aksoy, 'Türban üniversitede tartışılıyor, liseye, ilköğretime indiğini kimse görmüyor' dedi

AMASYA - AKP iktidarının üniversitelerde türbanı serbest bırakma girişimlerinin ardından türban liselerde de hızla yayılıyor. Amasya'da birçok okulda öğrencilerin okula türban takarak girdikleri, okul bahçesinde türbanla dolaştıkları gözleniyor.

Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Ahmet Aydın' ın "zina testi" diye sınavda sorduğu sorularla ve dört Alevi kız öğrencinin dini baskılar sonucu okullarını bırakıp köylerine dönmeleriyle uzun süre kamuoyunda yer alan Amasya Anadolu Kız Meslek Lisesi başta olmak üzere Amasya merkezinde ve ilçelerinde birçok okulda türbanlı öğrenciler hiçbir engelle karşılaşmadan okula girip çıkabiliyor.

CHP Amasya Merkez İlçe Başkanı Kemal Aksoy , Amasya'da AKP iktidarıyla kadrolaşmanın tamamlandığına ve siyasal İslamın hızla yayıldığına dikkat çekti. Aksoy, "Amasya'nın sokaklarına, okul önlerine baktığımızda toplumun nereden nereye getirildiğini anlamak zor değil. Türbanlı lise öğrencileri sokakları doldururken bir yandan da kara çarşaflı kadınlar sokaklarda boy gösteriyor. Okullarda kadrolaşma tamamlandı. Neredeyse kılık kıyafet devrimi askıya alındı. Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı'nda türban giderek artmaya devam ediyor. İşin acı tarafı, türban üniversitede tartışılıyor, oysa liseye, ilköğretime indiğini kimse görmüyor. Liselerdeki türbanlı öğrencilerin artması gerici kadrolaşmanın somut bir kanıtı" dedi.

Basın açıklaması yaparak türbanı savunan bir sendikanın yöneticilerinin ve üyelerinin Amasya'daki okullarda idareci olarak görevlendirildiğini ileri süren Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü: "AKP'li belediyelerde türbana sınırsız serbestlik var. Kılık kıyafet devrimi adeta askıya alındı."

Amasya Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde dört Alevi kız öğrencinin dini baskılar sonucu okullarını bırakıp köylerine dönmeleri olayında, okul idareci ve pansiyon sorumlularına ihtar cezası verilirken basına bilgi verdiği gerekçesi ile öğretmen Nuran Akkoy hem sürgün edildi hem de kınama cezası aldı. Öğrencileri "zina testi" diye isimlendirdiği bir sınava tabi tutan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Ahmet Aydın hakkında ise hiçbir soruşturma yapılmadı. Aydın, yerel bir gazetede yazı yazmayı sürdürüyor.
 
MEHMET MENEKŞE / Cumhuriyet 10 Nisan 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.