Anaokulunda dini eğitim

Anaokulunda dini eğitim

Anaokulunda dini eğitim Kaydırak Yayınları'ndan çıkan okul öncesi çocuklara yönelik kitaplarda, her şeyin nedeni Allah'a...

A+A-

Anaokulunda dini eğitimAnaokulunda dini eğitim
 
Kaydırak Yayınları'ndan çıkan okul öncesi çocuklara yönelik kitaplarda, her şeyin nedeni Allah'a bağlanıyor

Çocuklar için renkli görüntülerle hazırlanmış kitaplarda, her şeyin nedeni Allah'a bağlanıyor. Kaydırak Yayınları'nın kitaplarındada "Ben bir aslanım, ormanda yaşarım, çok güçlü bir hayvanım, Allah'ın izniyle avımı yakalarım / Ben bir kuşum, rengârenktir kanatlarım, Allah'ın izniyle uçarım" gibi ifadeler yer alıyor. Mağaza görevlileri ise bu kitapları "diyalog" halinde oldukları öğretmen ve yöneticiler aracılığıyla anaokullarına ulaştırıyor.

Kaydırak Yayınları'nın, resimli, pek çoğu oyuncakla bir araya getirilmiş kitapları, renkli görüntüleriyle çocukların dikkatini çekiyor. Ancak kitabın içindeki cümleler, çocukların hayatı sorgulamasının önünü tamamen kesip, her şeyin nedenini Allah'a bağlıyor. Yayınevinden çıkan "Sevimli Hayvanlar" kitabı ise bunlardan sadece biri. Kitabın bir sayfasında tanıtılan hayvanın renkli yap-bozu yer alıyor, diğer sayfada ise hayvanlar şu cümlelerle anlatılıyor:

"Ben bir kaplumbağayım, her zaman yavaş yürürüm, evimi sırtımda taşırım, Allah'ın izniyle, tehlikelerden korunurum / Ben bir balığım, parlaktır derim, denizde yaşarım, Allah'ın izniyle kolayca yüzerim / Ben bir deveyim, kızgın çöllerde gezerim, içtiğim suları sırtımda depolarım, Allah'ın izniyle susuzluğa dayanırım."

Yayınevi, www.kaydirakyayinlari.com adresinde ise kendini şöyle tanıtıyor:

"Kitaplarımız, özellikle 0-6 yaş grubu öğrencilerin seviyesine uygun olarak hazırlanan mesajlı, oyuncak kitaplardan oluşmaktadır. Amacımız, ıokul öncesi çocuklarının Allah'ın yarattığı güzelliklerin farkına varmasını sağlamak, güzel dinimizi tanıtmak ve davranış eğitimi vermektir. Kaydırak Yayınları ile sevgili çocuklarımız, birçok kavram ve konuları dokunarak, koklayarak, dinleyerek, hareket ettirerek, oynayarak ve boyayarak öğrenecekler. Ayrıca çok eğlenecekler..."

Kitapların ana dağıtımı "Gökkuşağı Pazarlama" tarafından yapılırken, yurtiçi satışları ise ağırlıklı olarak Fethullah Gülen kitaplarının yer aldığı "NT Mağazaları" nda ve az sayıda da olsa Toy's'R'Us'larda gerçekleştiriliyor. NT Mağazaları'nın Antalya şubesinde görüştüğümüz, kendisini anaokulları ve kırtasiye bölümü yetkilisi olarak tanıtan bir kişi, kitapların daha çok diyalog halinde oldukları anaokulu öğretmenleri tarafından alındığını söyledi. Yetkili, ayrıca "Bu tür bir anaokuluna ihtiyacınız olursa, size de yardımcı olabilirim" diye konuştu.

Eğitim İş Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş , ılımlı İslama uygun, buna hayır demeyecek bir nesil yetiştirilmeye çalışıldığına dikkat çekerek, "Laikliği tırpanlamaya çalışıyorlar. İnsanların dini inançlarına saygılıyız. Ama bilim yuvalarında, bilime dayalı öğretiler olmalı. Çocuk bir balığın yüzmesinin nedenini sorgulayabilmeli" dedi.

06.12.2007 - Cumhuriyet

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.