Aşure gününde kültür merkezi isteği

Aşure gününde kültür merkezi isteği

Aşure gününde kültür merkezi isteği Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı İskenderun şubesi tarafından düzenlenen aşure...

A+A-

Aşure gününde kültür merkezi isteğiAşure gününde kültür merkezi isteği

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı İskenderun şubesi tarafından düzenlenen aşure gününde birlik ve beraberlik mesajları verildi.
 
Toyota Plaza’da gerçekleştirilen aşure günü kutlamalarına İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak, Belediye Başkanı Yusuf Civelek, CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, İskenderun Belediye Başkanvekili Cemil Uğutmen, Belediye Meclis Üyesi Ali Çıtanak ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katılım gösterdi.

İlk olarak kürsüye davet edilen Alevi Kültür Derneği İskenderun Şube Başkanı Kemal Soysüren, aşurenin yanlıştan doğruya geçişin bir çağrısı olduğuna vurgu yaparak, “Bugünkü birlikteliğimiz bundan 1370 yıl önce hepimizi derinden yaralayan Hz. Peygamberimizin mübarek torunu olan Hz.Hüseyin’i şehit eden Yezid’in saltanat sevdasının insanı ne hale getirebileceğini sorguladığımız bir gündür. Hz.Hüseyin cahiliye döneminde şehit edildi. Ya Sivas, Çorum ve Kahraman Maraş katliamları, Alevilerin hayatı pahasına savunduğu Cumhuriyet döneminde yapılması sizce düşündürücü değil mi? Aşure sadece midemize hitap eden bir yemek olmaktan çıkıp, bizlere kendimizi ve durduğumuz yeri sorgulamayı hatırlatmaktır. Bu bağlamda aşure bir çağrıdır diyoruz. Çünkü kötülükten iyiliğe, zararlıdan faydalıya, zulümden adalete, yanlıştan doğruya ve karanlıktan aydınlığa bir çağrıdır. Muharrem ayının ve yeni yılın tüm dünya insanlarına barış, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum” ifadesinde bulundu.

Ardından konuşan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı İskenderun Şube Başkanı Mehmet Buluş, yaptığı açıklamasında aşure gününün önemine dikkat çekerek, "Aşure gününün amacı, Hz.Ali'nin adaletini ve imam Hüseyin'in duruş çizgisini ödün vermeden takip etmek olmalıdır. Zalimden yana değil, mazlumdan yana olmak, haksızın yanında değil, haklının yanında olmak, zenginin yanında değil yoksulun yanında olmak temel hedefimizdir. İskenderun’a bir kültür merkezi ve cemevi yapmayı planlıyoruz. İnşallah kültür merkezi ve cem evimizin temelini baharda atacağız. Bu konuda İskenderun Belediye Başkanımızdan da kolaylık sağlamasını bekliyoruz" dedi.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından semah ekibinin gösterileri ilgi ile izlendi. Etkinlik sonrasında davetlilere aşure dağıtıldı.

KAYNAK : iskenderunhaber.com - 04 Ocak 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.