Avusturya St. Pölten Cemevi  borç nedeniyle açık artırma

Avusturya St. Pölten Cemevi borç nedeniyle açık artırma

Avusturya’daki St. Pölten Cemevi  borç nedeniyle 10 Mart 2021’de açık artırma ile satışa çıkarılacak.

A+A-

St. Pölten Cemevi’nin borçları sebebiyle satışa çıkarılacağı tarih belli oldu. Cemevi Başkanı Mehmet Mercan ve Yönetim Kurulunun, işletim hataları sonucu cemevinin 10.03.2021 tarihinde saat 09:00’da St. Pölten Adliyesi’nde açık artırma ile satılacağı duyuruldu. Açık artırma ilanı devletin resmi internet sitesinde de yayımlandı.

welgmedya.com sitesinde konuya dair paylaşılan bilgilerde ise asıl sorumluların cemevi başkanı Mehmet Mercan ve cemevi yönetiminin olduğu vurgulandı.

“St.Pölten Cemevinin icra yolu ile satışa çıkarılmasına neden olan şahıslar Alevi toplumuna en büyük ihaneti yapmışlardır” denilen açıklamanın devamında şu bilgiler paylaşıldı:

“Mehmet Mercan, banka ödemlerinin sorunsuz yapıldığını söylemişti. Daha sonra mahkeme kararı ortaya çıkınca; AABF’nin Mehmet Mercan ile yaptığı görüşmede, AABF’nin parasal sorunu çözdüğünü ‘eğer siz alamıyorsanız bırakın biz alalım’ demişti. ‘Dergahımızın yarın icra yolu ile başka birilerine satılmasının sorumluluğunu AABF kabul etmiyeceği’ belirtilmişti. Buna karşın Mehmet Mercan, toplantıda kredi sorunun çözüldüğünü yakında krediyi ödeyeceklerini söylemişti.”

“AVRUPA’NIN İLK RESMİ CEMEVİ”

Avrupa’nın ilk resmi cemevi binası olan St. Pölten Cemevi bahçesinde Hünkar Pir Sultan ve Yunus Emre’nin heykelleri bulunuyor.

St.Pölten Cemevi’nin 10 Mart’ta icra yolu ile açık artırmaya sunulacak olması ‘Aleviler için büyük bir acıdır!’ şeklinde yorumlanırken, yapılan açıklamada “Cemevini Alevi toplumunu bölerek bu duruma getiren St. Polten Cemevi Başkanı Mehmet Mercan ve yönetimi Alevi topluma hesap vermelidir” ifadeleri kullanıldı.

(HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler