Bu iş yerinde Alevileri çalıştırmayız, iş yerimizin bereketi kaçıyor!

Bu iş yerinde Alevileri çalıştırmayız, iş yerimizin bereketi kaçıyor!

Bu iş yerinde Alevileri çalıştırmayız, iş yerimizin bereketi kaçıyor!Çerkezköy'de çileden çıkaran sorular Çerkezköy'de iş...

A+A-

Bu iş yerinde Alevileri çalıştırmayız, iş yerimizin bereketi kaçıyor!Bu iş yerinde Alevileri çalıştırmayız, iş yerimizin bereketi kaçıyor!

Çerkezköy'de çileden çıkaran sorular
 
Çerkezköy'de iş görüşmesi amacı ile gitmiş oldukları bir iş yerinde, iş yeri yetkilisinin sorduğu sorular iş başvurusuna giden vatandaşı çileden çıkarttı.

"Namaz kılıyor musun?, Oruç tutuyormusun?" gibi sorularla işin niteliğinden çok neleri önemsediğini gösteren iş yeri yetkilisi sorularına ''Hayır" cevabını alınca; ''SEN ALEVİMİSİN '' diye devam etmiş, ''Evet'' cevabını alıncada ''Biz bu iş yerinde ALEVİLERİ çalıştırmayız,iş yerimizin bereketi kaçıyor.'' diyerek iş için başvuran vatandaşı daha çok şaşırtmıştır.

Bu olayı ayırımcı uygulamaların bi örneği olarak kültüre, inanca hakaret olarak gören sivil toplum kuruluşları ve partiler bu olayı kınadıklarını belirtmiş bu olay hakkında basın açıklaması yapma kararı almışlardır.

Bu iş yerinde Alevileri çalıştırmayız, iş yerimizin bereketi kaçıyor!

Bu iş yerinde Alevileri çalıştırmayız, iş yerimizin bereketi kaçıyor!

Bu iş yerinde Alevileri çalıştırmayız, iş yerimizin bereketi kaçıyor!

01 Aralık 2008 Pazartesi günü yapılan Basın açıklamasında konuşmayı yapan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Mehmet ÖZDEMİR aşagıdaki açıklamayı yapmıştır;

Basın ve Kamuoyuna

Aleviler, tarihte salt inançlarından, kültürlerinden, öğretilerinden dolayı, birçok katliam yaşamış olmalarına rağmen, her zaman barış ve halkların kardeşliğinden yana olmuşlardır.

Ancak, özellikle son yıllarda AKP hükümeti ve politikaları ile birlikte din istismarcılığı, ayırımcılık ve asimilasyon politikaları hız kazanmıştır.

Kendi dışındaki inançsal, dinsel, kültürel farkılıkları bir gerçeklik olarak gören ve saygı ile yaklaşan aleviler, tüm toplumsal kararların o toplumda var olan bireylerin, ortak iradesiyle ele alınmasının gereğini savunur. Ancak 27 Kasım 2008 Perşembe günü, iki alevi gencin Çerkezköy'de yaşamış olduğu olay, tüm bu düşüncelerimizin tersinin halen var oldugunu göstermektedir. İş görüşmesi amacıyla gittikleri iş yerinde, alevi oldukları için işe alınmayan iki gence, gerekçe olarak namaz kılmıyor ve oruç tutmuyor olmaları ve alevi olduklarını söylemeleri üzerine "biz burada alevi çalıştırırsak bereketimiz kaçar" diyerek inancımızı, kültürümüzü aşağılamıştır.

Farklı inançlardan olsakta hepimiz önce insanız ve bu yurdun eşit hakları olan yurttaşlarıyız, bu ayırımcı, yobaz zihniyeti şiddetle kınıyoruz.

Din, dil, ırk renk ayırımına karşıyız

Farklılıklarımız zenginliğimizdir.

Yaşasın halkların kardeşliği

Ayırımcılığa son.

KATILIMCI KURUMLAR :

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çerkezköy Şubesi, EMEP, EĞİTİM SEN, ÖDP

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Mehmet ÖZDEMİR konuşması bittikten sonra basın açıklamasına katılan tüm canlara teşekkür etti. Basın açıklaması olaysız bir şekilde sona erdi.

HABER : Trakyagozlem.com - 01.12.2008 Pazartesi / CANER HAN

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum