Deniz Baykal'ın Alevi Açılımı

Deniz Baykal'ın Alevi Açılımı

Deniz Baykal'ın Alevi AçılımıPartiden Alevi ve Kürtleri dışlamak ile suçlanan CHP Genel Başkanı Deniz BAYKAL son dönemde Aleviler...

A+A-

Deniz Baykal'ın Alevi AçılımıDeniz Baykal'ın Alevi Açılımı

Partiden Alevi ve Kürtleri dışlamak ile suçlanan CHP Genel Başkanı Deniz BAYKAL son dönemde Aleviler ile ilgili çıkışları ile dikkat çekiyor.

AKP'nin "Alevi Açılımı" adıyla ortaya koyduğu asimilasyon hareketi, CHP Genel Başkanı Deniz BAYKAL'ıda harekete geçirmişe benziyor.

Muharrem ayı sonunda CHP Genel Merkezinde Aşure kaynatan, Karacaahmet Dergahı'nda Aşure gününe katılan BAYKAL, son olarak Danıştay'ın Zorunlu Din Dersleri ile ilgili almış aldığı karar sonrası "Türban zulmü var deniyor, 15 milyon Alevi’ye zulüm yok mu?" çıkışı ile gündem yarattı. Baykal'ın sürprizleri bununla sınırlı değil tabi ki. Son gelişme dün yaşandı. CHP Genel Başkanı Deniz BAYKAL, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali KENANOĞLU'nu telefonla arayarak Zorunlu Din Dersine karşı verdiği mücadelesinden ve Demokratik ve Laik Cumhuriyeti korumaya yönelik kazanımlarından dolayı tebrik etti, teşekkür etti.

Biz açıkçası şaşırdık. Acaba bunlar, yaklaşan yerel seçimlere yönelik Alevilerin gönlünü okşama girişimleri mi? diye düşündük. Sebep ne olursa olsun CHP Genel Başkanı Deniz BAYKAL'ın bu çıkışlarını olumlu ve geliştirilmesi gerekli adımlar olarak görüyoruz. Alevilerin; Diyanet İşleri Başkanlığı'nın lağvedilmesi, Cemevlerine ibadethane statüsü tanınması ve Zorunlu Din Derslerinin kaldırılması başta olmak üzere temel taleplerinin gerçekleşmesi yolunda Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve Genel Başkanını daha aktif politka izlmeye davet ediyoruz.

Alevi Haber - 8 Mart 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.