Deniz Feneri'ne hazine yardımı yapıldı mı?

Deniz Feneri'ne hazine yardımı yapıldı mı?

Deniz Feneri'ne hazine yardımı yapıldı mı?(...) Aynı süreler içinde yardım yapılan Alevi vakıf ve dernekleri var mıdır? Eğer yoksa,...

A+A-

Deniz Feneri'ne hazine yardımı yapıldı mı?Deniz Feneri'ne hazine yardımı yapıldı mı?

(...) Aynı süreler içinde yardım yapılan Alevi vakıf ve dernekleri var mıdır? Eğer yoksa, bundan sonraki süreçte Alevi vakıf ve deneklerine de ‘kâr amacı gütmeyen kuruluşlar’ çerçevesinde veya başka bir kalemden yardım yapılması düşünülmekte midir?”...

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, kar amacı gütmeyen vakıf, dernek gibi kuruluşlara yapılan Hazine yardımını TBMM Gündemine taşıdı.

ANKARA - DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, 2009 yılının ilk 11 ayında kar amacı gütmeyen vakıf, dernek gibi kuruluşlara toplam 222 milyon 356 bin TL yardımda bulunulduğunu ifade ederek bu kuruluşlar arasında TBMM Üstün Hizmet Ödülü alan ve Bakanlar Kurulu kararıyla ‘Kamu yararına çalışma’ izni verilen Deniz Feneri Derneği’nin bulunup bulunmadığını sordu.

Yağız, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan ve 2008-2009 Bütçe Uygulama sonuçlarını gösteren verilere göre, “kâr amacı gütmeyen kuruluşlar” arasında yer alan dernek, birlik, kurum, kuruluş, sandık ve benzerlerine 2008 yılında 139 milyon 839 bin TL yardım yapıldığını belirten Yağız, “Bunlar hangi kuruluşlardır ve her birine ne kadar para verilmiştir?” diye sordu. 2009 yılının 11 ayında da aynı kapsamdaki kuruluşlara toplam 222 milyon 356 bin TL yardımda bulunulduğunu ifade ederek bu kuruluşları ve her birine ne kadar ödendiğini de soran Yağız, Bakan Şimşek’in “TBMM Üstün Hizmet Ödülü alan ve Bakanlar Kurulu kararıyla ‘Kamu yararına çalışma’ izni verilen Deniz Feneri Derneği de yardım yapılan kuruluşlar arasında yer almakta mıdır? Yer almaktaysa bu derneğe, kuruluşundan bu yana yapılan yardım miktarı ne kadardır?

Aynı süreler içinde yardım yapılan Alevi vakıf ve dernekleri var mıdır? Eğer yoksa, bundan sonraki süreçte Alevi vakıf ve deneklerine de ‘kâr amacı gütmeyen kuruluşlar’ çerçevesinde veya başka bir kalemden yardım yapılması düşünülmekte midir?” sorularını da yanıtlamasını istedi.

Haber Mynet - ANKA - 25 Aralık 2009

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.