Der Spiegel: Türkiye... Ayrı Sınıflarda Eğitim mi?

Der Spiegel: Türkiye... Ayrı Sınıflarda Eğitim mi?

Der Spiegel: Türkiye... Ayrı Sınıflarda Eğitim mi? BERLİN - Tirajı haftada 1 milyon 9 bin 995 olan liberal sol eğilimli Der Spiegel dergisinin 8...

A+A-

Der Spiegel: Türkiye... Ayrı Sınıflarda Eğitim mi?Der Spiegel: Türkiye... Ayrı Sınıflarda Eğitim mi?
 
BERLİN - Tirajı haftada 1 milyon 9 bin 995 olan liberal sol eğilimli Der Spiegel dergisinin 8 Kasım 2010 tarihli sayısında, yukarıdaki başlık altında yayımlanan yazının çevirisi şöyledir:

Millî Eğitim Şûrası'nın okulların İslamlaştırılmasına yönelik tavsiyesi, laikler arasında tepkiye neden oldu. Eğitim Bakanlığının talimatıyla düzenli olarak okul reformuna ilişkin önerilerde bulunan hükûmete yakın Şûra, kız ve erkek öğrencilerin ayrı sınıflarda ders görmesini tavsiye ediyor. Din dersinin birinci sınıftan itibaren verilmesini de öneren Şûra, buna ek olarak öğrencilerin gelecekte İslami "değerleri" daha güçlü bir şekilde öğrenmeleri için bir müfredat hazırlanmasını tavsiye ediyor ve bunun özellikle muhafazakâr ailelerin çocuklarının okula gitmesini kolaylaştıracağından söz ediliyor. Şûra'nın bir üyesi, kız ve erkek çocukların aynı sınıfta ders görmeye zorlanmayacağını söylerken, eleştiriciler bu önerileri, dinin eğitim sistemi üzerindeki etkisini artırmaya yönelik ciddi bir hamle olarak değerlendiriyorlar.

Öğretmenler Sendikası Eğitim-Sen'den Güven Boğa, eğitimin giderek muhafazakârlaştığını belirtiyor ve cinsler ayrımının sadece "kızların damgalanmasına neden olacağını" söylüyor. Bu planlara Alevi din cemaati tarafından da direniş gösteriliyor.

Haberx.com - 09.11.2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.