DTP: Vali ve Milli Eğitim Müdürü AKP militanı gibi çalışıyor

DTP: Vali ve Milli Eğitim Müdürü AKP militanı gibi çalışıyor

DTP: Vali ve Milli Eğitim Müdürü AKP militanı gibi çalışıyor DTP Tunceli İl Başkanı Murat Polat, Vali Mustafa Yaman ile Milli Eğitim...

A+A-

DTP: Vali ve Milli Eğitim Müdürü AKP militanı gibi çalışıyor DTP: Vali ve Milli Eğitim Müdürü AKP militanı gibi çalışıyor

DTP Tunceli İl Başkanı Murat Polat, Vali Mustafa Yaman ile Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya'nın, yeni oluşturulan AKP İl Yönetim Kurulu üyelerini belirlediğini öne sürdü. Polat, “İlin mülki idare amiri ve Milli Eğitim Müdürü, AKP militanı gibi görev yapıyor” iddiasında bulundu.

DTP Tunceli Başkanı Murat Polat, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinin 1'inci yıl dönümü nedeniyle parti binasında basın açıklaması yaptı. Tunceli Belediye Başkanı DTP'li Songül Erol Abdil'in de katıldığı toplantıda Murat Polat, AKP'nin açılımıyla Aleviler'e ‘yeni gömlek giydirmek istediğini' öne sürdü. AKP'nin Aleviler'i Sünnileştirmek ve Diyanet İşleri'nin kollarına teslim etme yerine Aleviliği Anayasal güvence altına alması gerektiğini belirten Polat, “Bunu yaparlarsa onların açılımlarının samimi olduğuna inanacağız” dedi.

AKP'nin Tunceli'de yeniden yapılanmaya gittiğini ve yeni il örgütü oluşturduğunu hatırlatan DTP İl Başkanı Murat Polat, Vali Mustafa Yaman ile Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya'yı AKP'li gibi çalışmakla suçladı. Polat, “Listeye alınanların vali ve müdürle görüştükten sonra listeye girdiklerini biliyoruz. İlin mülki idare amiri ve Milli Eğitim Müdürü AKP militanı gibi görev yapıyorlar” iddiasında bulundu.

DTP İl Başkanı Polat, gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinde TCK'nın 301'inci maddenin önemli rolü olduğunu savundu. Türkiye'de Türk'ü Kürdü, Lazı, Çerkezi ile halkların kardeşlik ve barış içinde yaşayacağını anlatan Polat, şöyle devam etti:

“Hrant Dink bu kardeşliğin simgesiydi. Bunu içine sindiremeyerek Kürtler'i hedef gösterdikleri gibi bu ülkenin asli unsurları oldukları halde bu ülkenin yabancılarıymış gibi teşhir edenler, Musa Anter'lerin, Metin Göktepe'lerin, Uğur Mumcu'ların katilleri oldukları gibi Hrant Dink'in de katilleridir ve bütün bunların sorumlusu da bu sistemdir.”

Sadece Hrant Dink'e kurşun sıkanların yargılanmaması gerektiğini söylyen Polat, “Yargılanması gereken bebeklerden katil yaratan bu sistemdir. Eğer bütün bunlar açığa çıkarılmaz, Türkiye kendi gerçeğiyle yüzleşmezse, bu derin devlet ve karanlık ilişkilere bir ışık düşürülemezse Türkiye’de maalesef ve maalesef inkar ve imha, etnik kimliklere düşmanlık devam edecektir” diye konuştu. 

Ferit DEMİR/ TUNCELİ, (DHA)
19 Ocak 2008  - HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.