Eğitim Emekçileri 18 Aralık'ta Alanlara Çıkacak

Eğitim Emekçileri 18 Aralık'ta Alanlara Çıkacak

Eğitim Emekçileri Ek Ders Ücretlerindeki Haksız Kesintilere Karşı Alanlara Çıkacak!Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer'in...

A+A-

Eğitim Emekçileri 18 Aralık'ta Alanlara ÇıkacakEğitim Emekçileri Ek Ders Ücretlerindeki Haksız Kesintilere Karşı Alanlara Çıkacak!

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer'in açıklaması.

AKP hükümeti, bugüne kadar eğitim alanında yaptığı uygulamalar ile eğitim emekçilerini mağdur ettiği yetmezmiş gibi, yeni mağduriyetler yaratmaya devam etmektedir.

Öğretmenlerin ek ders ücretlerindeki sorunlar çözüleceği yerde artarak sürmektedir. Ayda dört defadan fazla sevk alınması halinde sevk alınan günlerin ek ders ücretleri yerine tam gün ücretlerin kesilmesi uygulaması devam etmektedir. Ayrıca, dini bayramlarda hafta içi tatil olan günlerin ücretlerinin de tam gün kesilmesi uygulaması öğretmenler açısından ciddi hak kayıpları yaşanmasına neden olacaktır.

Örneğin önümüzdeki kurban bayramı tatilinin iki gününün hafta içine gelmesi nedeniyle o günlere ilişkin sadece ek ders ücretleri kesilmesi gerekirken, tüm günün ücretleri kesilecek ve o hafta öğretmenler hiç ek ders ücreti alamayacaklardır. Bu durumda her öğretmenin 60 ila 90 YTL arasında kaybı olacaktır. Ulusal bayramlarda bu tür bir uygulama yapılmaz iken, dini bayramlarda böyle bir kesintiye gidilmesinin adaletli bir uygulama olduğunu söylemek mümkün değildir.

Eğitim Sen olarak, bakanlık düzeyinde yaptığımız görüşmelerle sorunun çözülmesini, yaşanacak hak kayıplarının giderilmesini istemiş bulunuyoruz. Ancak şu ana kadar sorunun çözümü noktasında herhangi bir gelişme yaşanmamıştır.

Taleplerimize yönelik olarak, Milli Eğitim Bakanlığından herhangi bir açıklamanın yapılmamış olmasından dolayı sendikamız, Türkiye çapında uygulanmak üzere eylem kararları almış ve tüm şubelerinde ve temsilciliklerinde yapılacak eyleme yönelik çalışmalarını başlatmıştır. 

Sendikamız tarafından alınan eylem kararı gereği, 18 Aralık 2007 Salı günü, ek ders ücretlerimizin haksız yere kesintiye uğramasına ve AKP hükümetinin eğitim alanına yönelik benzer politikalarına karşı sevk alarak iş bırakıp okulları boşaltacağız. Eğitim emekçilerine yönelik haksızlıklara karşı demokratik tepkilerimizi göstermeye kararlıyız. Bu konuda kamuoyunun, demokratik sendikal hakları için alanlara çıkan eğitim emekçilerini destekleyeceğine inanıyoruz.

Eğitim Sen, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da eğitim emekçilerinin kazanılmış haklarına karşı yürütülen her türlü saldırı girişiminin karşısında olmaya ve demokratik tepkilerini göstermeye devam edecektir. 

***

Milli Eğitim Bakanlığı’nı 18 Aralık’ta Alanlara Çıkarak Uyaracağız!

Öğretmenlerin ek ders ücretlerindeki sorunlar bitmek bilmiyor. Ayda dört defadan fazla sevk alınması halinde sevk alınan günlerin ek ders ücretleri yerine tam gün ücretlerin kesilmesi uygulaması yetmezmiş gibi, şimdide dini bayramlarda hafta içi tatil olan günlerin ücretleri tam gün kesilecek. Örneğin bu yıl kurban bayramında tatilin iki gününün hafta içine gelmesi nedeniyle, o günlere ilişkin ek ders ücretleri tam gün olarak kesilecek ve yüz binlerce öğretmen bunun sonucunda mağdur edilecek.

Ulusal bayramlarda bu tür bir uygulama yapılmaz iken, dini bayramlarda böyle bir kesintiye gidilmesinin adaletli ve kabul edilebilir bir uygulama olduğunu söylemek mümkün değildir. Bu haksız uygulama nedeniyle ilköğretim okullarında yüz binlerce öğretmenin 60 ila 90 YTL arasında kaybı olacaktır. Aldıkları maaş ile ay sonunu zor getiren, yaşamını borçlanarak sürdüren öğretmenlerimizin üç kuruşluk ek derslerine göz dikilmiş olması düşündürücüdür. Eğitim Sen’in ve eğitim emekçilerinin bu haksız uygulamaya seyirci kalması ve tepki göstermemesi beklenemez.

Eğitim Sen olarak, bakanlık düzeyinde yaptığımız görüşmelerle sorunun çözülme istenmiş, uygulamanın yeni hak kayıplarına neden olacağı vurgulanmıştır. Ancak sendikamızın tüm girişim ve çabalarına karşın, şu ana kadar sorunun çözümü noktasında herhangi bir gelişme olmadığı görülmüştür.

Milli Eğitim Bakanlığından taleplerimize yönelik herhangi bir açıklamanın yapılmamış olması üzerine sendikamız, Türkiye çapında uygulanmak üzere almış olduğu eylem kararı gereği, 18 Aralık Salı günü ek ders ücretlerimizin haksız yere kesintiye uğramasına ve AKP hükümetinin eğitim alanına yönelik gerici politikalarına karşı, Türkiye çapında sevk alarak iş bırakıp okulları boşaltacağız. Türkiye çapında tüm şubelerimizde ve temsilciliklerinde Salı günü yapılacak olan eyleme yönelik çalışmalarımız yoğun olarak sürdürmektedir. 

Eğitim Sen, eğitim emekçilerine yönelik haksızlıklara karşı bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da demokratik tepkilerini göstermekte kararlıdır. Bu konuda kamuoyunun, demokratik sendikal hakları için alanlara çıkan eğitim emekçilerini destekleyeceğine inanıyoruz.

Eğitim Sen, eğitim emekçilerinin kazanılmış haklarına karşı yürütülen bu tür girişimlerin ne ilk, ne de son olacağının bilincindedir. Bu nedenle sendikamız, tüm eğitim emekçileri ile birlikte, haklarımıza yönelik olarak gerçekleştirilmek istenen her türlü girişiminin karşısında olmaya ve bu girişimlere karşı demokratik tepkilerini göstermeye devam edecektir. 

2007-12-17 - EĞİTİM-SEN

www.egitimsen.org.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.