Eğitim Sen, Ege Mahir bebek için seferber oldu

Eğitim Sen, Ege Mahir bebek için seferber oldu

Eğitim Sen, Ege Mahir bebek için seferber oldu Eğitim Sen 4 no’lu şube yönetim kurulu üyesi Adil Taşatan düzenlenen destek gecesinde...

A+A-

Eğitim Sen, Ege Mahir bebek için seferber olduEğitim Sen, Ege Mahir bebek için seferber oldu

Eğitim Sen 4 no’lu şube yönetim kurulu üyesi Adil Taşatan düzenlenen destek gecesinde bir konuşma yaparak minik Mahir’in babası Ümit Fikret Yıldız’ın hazırladığı bir mektubu okudu. Organ bağışının yaşam bağışlamak anlamına geldiğine dikkat çeken Taşatan, Ege Mahir’in yaşaması için verdikleri desteği sürdüreceklerini söyledi.

Mektupta “Çocuklarının beyin ölümü gerçekleşmiş anne babalara öncelikle Allah sabır versin diyorum. Ve inanın sizin yaşadığınız acıyı tüm kalbimle yaşıyorum. Çünkü her an bu acıyla karşı karşıya gelebileceğimi biliyorum. Sizden organ bağışına katılmanızı diliyorum. Evlatlarınızı kaybetmeden önce biz organlarını bağışlıyoruz demenizi diliyorum bulunduğunuz hastanenin doktorlarına. Hatta dilemiyorum yalvarıyorum bunun için. Oğlum Egem için, sizin de bir parçanızın yaşaması için yalvarıyorum. Ve bu ailelerin haricinde de hepinizi organ bağışına davet ediyorum. Öldükten sonra toprak olup gideceklerine başkalarına hayat olsun, başkalarına umut ışığı olalım” ifadelerine yer verildi.

Eğitim Sen, Ege Mahir bebek için seferber oldu

DOKTORLAR BİR YIL ÖMÜR BİÇTİ

Öğretmen bir çiftin çocuğu olarak 1 Eylül 2007de dünyaya gelen ve 9 Eylül’den bu yana İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavisi süren minik bebeğin, hayatla mücadelesi devam ediyor. Çeşitli sağlık sorunları nedeniyle ince bağırsağının tamamı, kalın bağırsağının ise yarısı alınan Ege Mahir’e, yaşaması için ince bağırsak nakli yapılması gerekiyor.

Hayata gözlerini açtığı eylül ayından bu yana organ bekleyen doktorların bir yıl ömür biçtiği Ege Mahir Yıldız, organ bulunamadığı için yoğun bakıma kaldırıldı. Memorial Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, organ nakli çağrısında bulundu. 

ÖZGÜR GÜRLEYEN
BİRGÜN - 29 Nisan 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.