Eğitim Sen: MEB de kadrolaşma kendi rekorunu egale etti

Eğitim Sen: MEB de kadrolaşma kendi rekorunu egale etti

Eğitim Sen:"MEB’de kadrolaşma kendi rekorunu egale etti"    Eğitim sen bugün yaptığı yazılı açıklamayla Talim...

A+A-

Eğitim Sen: MEB’de kadrolaşma kendi rekorunu egale ettiEğitim Sen:"MEB’de kadrolaşma kendi rekorunu egale etti"  
 
Eğitim sen bugün yaptığı yazılı açıklamayla Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan’ın istifasını değerlendirdi. Eğitim Sen istifanın MEB’deki kadrolaşmanın vardığı boyutları göstermek açısından anlamlı olduğunu söyledi.

Açıklamada, Siyasal kadrolaşmaya yönelik yıllardır dile getirilen uyarıların, Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan’ın istifasıyla bir kez daha haklılığını ortaya koyduğuna değinilerek, Prof. İrfan Erdoğan’ın, Milli Eğitim Bakanlığı’nın isteğiyle göreve gelmesine rağmen Talim Terbiye Kurulu odaklı olarak yoğunlaşan kadrolaşma uygulamaları nedeniyle görevinden ayrıldığı belirtildi.

Eğitim Sen, özellikle müfredatta yaşanan değişiklikler ve ders kitaplarının içeriğinde AKP’nin ideolojik yaklaşımına paralel yayınlar yapan yayınevlerinin eserlerinin Talim Terbiye Kurulu tarafından onatılmak istenmesi ile siyasal kadrolaşmanın geldiği noktaya dikkat çekerken, bunların yanı sıra ders kitapları üzerinden elde edilen ciddi büyüklükteki “ekonomik rantın” da yaşanan sıkıntılar içinde payının büyük olduğunu dile getirdi.

“Milli Eğitim Bakanlığı’nda yaşanan siyasal kadrolaşma uygulamaları tüm bakanlıkları geride bırakmış, bir anlamda bu alanda yine kendine ait rekoru egale etmiştir.” denilen açıklamada AKP’nin kadrolaşmasının vardığı boyuta dikkat çekildi.

Eğitim Sen açıklamasında, eğitimde ırkçı, gerici uygulamaların, Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar yoğunlaştığı, AKP’nin, bir taraftan eğitim sistemini kendi ideolojisine uygun hale getirmek için tüm imkanlarını seferber ettiği, diğer taraftan tüm kamu kurumlarında yandaşlarını önemli mevkilere getirerek sadece bugüne değil, geleceğe de yatırım yaptığı tespitlerine yer verdi. Eğitim Sen üye ve yöneticilerine yönelik baskı, soruşturma ve sürgün olaylarının artması da bu durumla ilişkilendirildi.

Sendika yaptığı yazılı açıklamada AKP’nin kadrolaşmasına karşı mücadeleyi sürdüreceğini vurguladı.

Sendika.org - 19 Şubat 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.