Eğitim Sen'in İnternet Sitesine Erişim Engellendi!

Eğitim Sen'in İnternet Sitesine Erişim Engellendi!

Eğitim Sen'in İnternet Sitesine Erişim Engellendi!Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik’in “Eğitim Sen’in İnternet Sitesine Erişim...

A+A-

Eğitim Sen'in İnternet Sitesine Erişim Engellendi!Eğitim Sen'in İnternet Sitesine Erişim Engellendi!

Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik’in “Eğitim Sen’in İnternet Sitesine Erişim Engellendi!” başlıklı basın açıklaması metni:

Eğitim Sen’in web sayfası, kamuoyunda “Harun Yahya” olarak bilinen Adnan Oktar’ın Gebze 2. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2008/118 esas sayılı kararı ile erişime engellendi.

24 Eylül 2008 Çarşamba günü sabah saat 09.40’dan itibaren Eğitim Sen’in web sitesine (www.egitimsen.org.tr) girenler, son dönemde sıkça karşılaştığımız “Bu Siteye Erişim Mahkeme Kararıyla Engellenmiştir” ifadesini görmüşlerdir. Ancak Eğitim Sen Genel Merkezine bu konuyla ilgili daha önce herhangi bir yasal uyarı ya da tebligat yapılmamış olması, bu engellemenin hukukun en temel kurallarına aykırı olarak yapılmış olduğunu göstermektedir.

Eğitim Sen’in daha önce Adnan hocacılar tarafından biyoloji öğretmenlerine gönderilen “Yaradılış Atlası” ile ilgili olarak yaptığı açıklama gerekçe gösterilerek kapatılmış olması her yönüyle üzerinde düşünülmesi ve sorgulanması gereken bir durumdur. 

Son dönemde özellikle yazılı ve görsel basına yönelik sansür girişimlerinin yoğunlaşmış olmasının son örneği Eğitim Sen’in internet sitesinin erişime engellenmesi olmuştur. Bu uygulama, neresinden bakılırsa bakılsın insanca yaşamanın temel koşulu olan ifade özgürlüğü ve iletişim özgürlüğü anlayışıyla taban tabana zıt bir durumdur.

Eğitim Sen bu tür saldırılarla daha önce de karşı karşıya kalmış, ancak ilkelerinden ve savunduğu değerlerden taviz vermeyerek kararlı çizgisini sürdürmüştür. İletişim özgürlüğünün kısıtlanmasına yönelik tüm sansürcü uygulamalara her zaman ve her yerde karşı çıkmaya devam edeceğiz.

Bir eğitim sendikasının internet sitesinin herhangi bir yasal uyarı ya da tebligat yapılmadan işleme koyulan bir mahkeme kararı ile erişime engellenmesinin, “demokrasi” ve “özgürlük” kelimelerini dillerinden düşürmeyenler tarafından nasıl değerlendirileceğini merakla bekliyoruz. 

Sendikamız internet sitesinin yeniden açılması için hukuksal girişimleri başlatmış bulunuyoruz. En kısa zamanda bu hukuksuzluğa son verilmesini ve eğitim emekçilerinin sesi, taleplerinin takipçisi olan Eğitim Sen’in internet sitesinin açılmasını istiyoruz.

Alevihaber.com - 25 Eylül 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.