Eğitim yuvasında AKP'ye övgü şiiri

Eğitim yuvasında AKP'ye övgü şiiri

Eğitim yuvasında AKP'ye övgü şiiri   Öğrrenci "Durmak yok, yola devam' diye şiir okudu, Başkan "Çok anlamlı,...

A+A-

Eğitim yuvasında AKP'ye övgü şiiriEğitim yuvasında AKP'ye övgü şiiri 
 
Öğrrenci "Durmak yok, yola devam' diye şiir okudu, Başkan "Çok anlamlı, duygulandım" dedi

MANİSA Belediyesi bünyesinde kurulan ve ekononomik durumu iyi olmayan öğrencileri ücretsiz olarak OKS ve ÖSS'ye hazırlayan eğitim merkezi, başarılı öğrencileri ödüllendirdi. Törende öğrencilerin okudukları belediye yöneticileri ve icraatlarını öven şiirler ile bir öğrencinin okuduğu AKP'nin sloganı olan `Durmak Yok Yola Devam' sözleriyle biten şiir yadırgandı.

Başkan Kar, şiirinin kendisini çok duygulandırdığını belirterek, "Sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket eden belediyemiz üzerine düşeni yaparak dar gelirli ailelerin çocuklarına hizmet verecek eğitim merkezi kurdu" dedi.

Manisa Belediyesi Eğitim Merkezi'ndeki (MABEM) törene, Belediye Başkanı AKP'li Bülent Kar, belediye ve merkez yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci ile velisi de katıldı. Belediye bünyesindeki MABEM'de ücretsiz kurslara katılıp ÖSS ve ÖKS'de başarı elde eden öğrencilere ödülleri verildi. Yaklaşık 50 öğrencinin katıldığı törende, Başkan Kar yoğun ilgi gördü. MABEM ÖSS kursu öğrencilerinden Özlem Aytuğ ve Görkem Yazgan, önceki dönem öğrencilerin yazdığı şiirlerden örnekler sundu. Enes Taş isimli öğrencinin belediye hizmetlerini övdüğü şiirin mısralarında, Belediye Başkan Yardımcıları Recep Kafes, Kemal Sevinç, Süleyman Çoban ve Kültür İşleri Müdürü Mümin Deniz'in isimleri kafiyeyle anıldı. `Recep, Kemal, Süleyman ve Mümin Beylerle çıktın yola' diye devam eden şiir `Şehzadeler diyarıdır Manisa, buram buram tarih kokandır Manisa. Sayenizde her yer olmuştur lale bahçesi, Allah size nasip etsin cennet bahçesi' dörtlüğü ile son buldu.

OKS öğrencisi Özlem Aytuğ da ÖSS hazırlık kursu öğrencisi Bahar Yalçınkaya'nın bir süre önce Başkan Kar'a hitaben yazdığı, `Hizmet Adamı Bülent Kar' başlıklı şiirini okudu. Şiirin büyük kısmında belediye ve Bülent Kar'ın icraatlarını övücü sözlerle anlatan Aytuğ, son dörtlüğün son mısrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'lilerin sık kullandığı, `Durmak yok yola devam' sloganına yer verdiği şiirde, `Altyapısıyla doğalgazla tanıştı, yaya geçitleri de yayalarla barıştı. Bu bir siyaset değil hak yolunda yarıştı, durmak yok yola devam başkanımız Kar'la birlikte' diye bitirdi. Maddi durumu iyi olmayıp belediyenin imkanlarıyla sınava hazırlanmak zorunda kalan çocuklara okutulan, Başkan Kar ve yardımcılarını övücü şiirler yadırgandı.

"BANA YAZILAN ŞİİR ÇOK ANLAMLI"

Şiirin ardından söz alan Başkan Kar, eğitimde eşitlik ilkesinin sağlanabilmesi için Manisa'da dershaneye gidemeyen, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere belediye imkanlarıyla kurs açıldığını söyledi. Kar şöyle devam etti:

"Her ilde günden güne artan dershaneler eğitimde fırsat eşitliğini zedelemektedir. Kendi ailemden ve yakın çevremden de çocukların dershaneye gönderilmesinin zorunlu olduğunu öğrenmiş oldum. Dershane ücretlerinin yüksek rakamlara çıktığını göz önünde bulundurursak dar gelirli bir ailenin çocuğunu okula göndermesinin ne kadar zor olacağını kolayca görebiliriz. Bu noktada sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket eden belediyemiz üzerine düşeni yaparak dar gelirli ailelerin çocuklarına hizmet verecek MABEM'i kurdu. Burada toplam 15 branş öğretmeni ile hizmet veriyoruz. Toplam 420 öğrenci kapasitesi var. Kursların tamamı ücretsiz ancak sadece aylık 30 YTL katkı payı alınıyor. MABEM'de öğrenim gören öğrencilerin çalışmaları beni çok etkiledi. Bana hitaben yazdıkları şiir de çok anlamlı. Gittiğimiz yer yerde icraatlarımız arasında en dikkat çekenin kurs olduğunu gördük."

Tören ardından sınavlarda başarılı olan çocuklara kırtasiye malzemelerinin yanı sıra çeşitli hediyeler sunuldu.

Ertan KORKMAZ/MANİSA, (DHA)
VATAN - 27.08.2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.