Binali İpek

Binali İpek

Eşekle gelen Seçim

A+A-
İnşaat ustaları iç iskele olarak kullandığı iskele ayağına eşek derler.
(İki üçgen olarak oluşturulan ayakların araya uzatılan uzun taşıyıcı 5/10 tahtanın çakılarak yapılan iskele ayaklarına eşek demişler.)
Genel olarak toplumda iskele ayağı olarak en ağır yükü omuzlarında taşıyan işi bittiğinde çivisi sökülerek bir kenara bırakılan bir çok kişinin toplum hamalları olarak tarif etmek pek yanlış olmazsa gerekir.
Dünyada ve Ülkemizde gelişen olaylar, sorunlar Alevilerin onlarca sorunları ortada dururken Alevi hareketi gerek Ülkede gereksede Avrupa ve dünyanın diğer bölgelerinde toplumsal örgütlülük olarak ihtiyacı karşılayan iradi bilince ve çizgiye henüz ulaşamadı.
Mevcut yönetim kadrolarına bakıldığında ne niyet nede umutta pek yoktur.
"Emek en yüce değerdir " ama emek ten ziyade her türlü şak şakın alan bulduğu popülerliğe önem veren ara reklam kampanyaları ile durumu idare eden süreçleri yaşıyoruz.
Afganistan da Taliban ülkede AKP İran'a Molla rejimi Suriye de Irak 'ta mevcut İşid el kaide uzantıları ile çevremiz kuşatılmış iken Diyanet habire şeriat çağrılarına yenilerini eklerken bizimkiler protokol eşliğinde aşure programların yapıyor
Genel kurularda sandalye kapmaca peşindeler.
Perspektif ve vizyonu olmayan, çizgisi fiyonk makarna gibi olan muhteremler Alevilerin öncülüğünü yürütüyorlar yada yürütmeyi talep ediyorlar..
Gerek Ülkede gerek ise tüm etkin olduğumuz alanlarda tüm gücümüz irademiz ile Aleviler olarak tüm öteki ve ezilenlerin yanında safında olmamızın mutlak olması gereken süreçte bizler "Sofi " rolüne bürünmüş dincilik oynuyoruz.
Efendim biz inanç toplumuyuz siyasi sorunlar bizi ırgalamaz.
Bandında kendimize yeni bir kulvar arayışında belediyesi devleti haram lokması dahilinde bir süreci sürdürme pek işe geliyor.
Genel kurullar toplumun önünü açan, gelecek için fikir ve düşünce değerlendirmelerin yapıldığı, sorunların aşıldığı yada ağır yüklerimizden kurtulduğumuz yeni enerji ve dinamikleri ortaya çıkarmakla mükelleftir.
Şamata reklam gıcıklık üzerine kurgulanamaz.!!
Böylesi bir yaklaşım hiçbir örgütümüze yakışmaz..!
Gönlünü bilincini emeğini insanlık adına YOL, a adamış cümle Canların demi devranına...

Aşk ile.
13.09.2021
Binali İpek
 
 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.