Hasan Erdal

Hasan Erdal

Sol'un İslamla yüzleşmemesi ve borazan Abbas Söylemez'den Engin NURŞANİ'ye çirkin saldırı

A+A-
Engin Nurşan'in vefatı ve daha sonrasında sır edilmesi sonrası sosyal medyada sahne alarak sırasıyla
-Engin Nurşani'nin cenaze merasiminde bağlama çalınıp deyiş okunmasına,
-Engin Nurşani için 'Ozan' denilmesine,
-Engin Nurşani'nin 'Arabeskçi' olduğuna,
-Engin Nurşan'in para kazanmak için arabesk okuduğunu
dillendirenler hatta bağlama çalan sanatçılarımıza küfür etme noktasına kadar ileri gidenlerler oldu.

Bunlardan ilkini yapan şeref yoksunu İsmail Baki isimli Şia misyoneri döneğe dün gerekli yazı ve yorumlarla cevabını verip, teşhir ve mahkum ettik.
 

ismail-baki-pici.jpgismail-baki-iti.jpgsabahattin-aydemir-iti.jpg

Bu Sabahattin Aydemir'de 'komünist' geçinen başka bir sol soslu soytarı olarak sahne alarak cenaze törenini bizzat kendisinin oynatılması gereken 'sirk'e benzetti.

Memleketin solu bir bozuk, sağı başka bir bozuk, kafalar 1 milyon.
Kim sağcı, kim solcu, kim hain, kim yurtsever, kim komünist, kim ateist belli değil. 'Komünistim' diyenin 29 Ekim kutlaması yaptığı, lezbiyenin, kadınların açık giyinmesini 'islami duyarlılık' sosuyla eleştirmesi, 'ateist' olanın iliklerine kadar 'ırkçı' olması galiba sadece bizim topraklarda yeşeren bir çibandır.

Bu Komünist kılıklı tiplerin İslam aşkını görüyor musunuz?

Bu ilk çirkin saldırıyı kırdık fakat hemen ardından bizden görünen fakat sosyal medyada kendilerine alan açmak suretiyle ego tatmini uğraşısı içerisinde olan sosyal medya kalemşörleri diye adlandırdığımız kişiler sahne aldılar.
Engin Nurşani canın sırlanması esnasında bağlama çalınmasına küfür eden islamcı çakallara ek olarak itiraz edenler arasında 'solcu' kılıkla poz veren soytarılarda vardı.
 

ozan-abbas-soylemez-1.jpg

Gelelim Ozan Abbas Söylemez isimli Halife Ali aşığı, sosyal medya yalamacısı kişinin paylaşımına;
 
Kendisi bilindiği üzere Almanyada ikamet ediyor ve Alman devletinin karşıladığı sosyal güvenceler sayesinde ailecek evsiz, aşsız ve elektriksiz kalmasının sözkonusu olamayacağını bilmekteyiz.
Yani bir nevi kendisinin tuzu kuru. Her sabah uzandığı rahat koltugunda internetin başına geçip akşama kadar sayfa sayfa dolaşarak uzaklarda hayatta kalma mücadelesi veren insanlara sanat, duruş, omurga dersi veriyor. Nasıl olsa her ay sonu Alman devletinin sosyal yardımı hesap numarasına ay bitmeden düşüyor.
.....
Son 6 ayda ülkemizde 150 yerel sanatçı ve müzik sektörü vasıtasıyla geçinebilen insan intihar ettiğini biliyoruz.
Ve yine toplum olarak bizleri Türkü Barda eğlendirmeyen sanatçıya meteliği çok gören bir toplum olduğumuzu itiraf etmeliyiz.
Birçok gecelere dayanışma ruhuyla davet edilen sanatçılardan 'Ozan' etiketli borazan Abbas Söylemez'de mutlaka haberdardır. Yani 'gecemizde sahne al fakat para alma' çağrısı devamlı işletilmektedir.
Engin Nurşani'nin topraga verildiği gün Abbas Söylemez isimli kişi
'.... para kazanmak için arabesk söyleyen birini Ozan diye tanıtmak doğru değildir' diye bir yazıyla üyesi olduğu her sayfada bir paylaşımda bulundu.
 
Bende buna cevaben kendisinin sayfasında ilgili paylaşım altında şunları yazdım:
''He sizsiniz siz Ozan Abbas Söylemez, sadece siz.
Dikkat çekmek için herşey mübah.
Ya arkadaş rantçılıktan vazgeçip olumlu birşeyler üreterek varolun.
Ölüye saldırarak nereye varacağınızı sanıyorsunuz?
Sanatçının sadece kendisini TürküBarlarda eglendirene para vermeyi normal gören bu toplumun hiç suçu yok mu?
Şu anda kaç bin sanatçı evinin kirasını dahi ödeyemiyor biliyormusunuz?
Avrupada sosyal yardıma sırtını dayayıp gazel okumak kolaydır!''
Yazı hala sayfasında duruyor, okuyabilirsiniz.
 
Bu yazıma cevaben benim kendisini engellediğimi iddia etmiştir.
Oysaki en cahil Facebook kullanıcısı dahi bilir ki sizi engelleyen bir kişinin hiçbir yazı ve yorumunu göremez ve altına cevapta yazamazsınız. Kendisi hem yorumuma cevap yazıyor hemde kendisini engellediğimi iddia ederek çakallık yapıyor ve kendince bir mağduriyet yaratarak polemiğe 1-0 önde başlama yolunu seçiyor.
Abbas Söylemez hızını alamamış ki; üyesi olduğu tüm sayfalarda bana yönelik kendi çapında aklınca! linç örgütlemeye çalışmıştır.
Beni sosyal medyada ego tatminini gidermek için göstermelik takıştığı isimlerle aynı kefeye koymamasını kendisine özellikle salık veririm!!!
 
Kendisi Almanyada sosyal yardım güvencesi altında yaşamaktadır.
Bu rahatlıkla Türkiyede geçim sıkıntısı yaşayan müzik sektöründeki insanların durumlarını anlamasınıda beklemiyorum.
 
Konuya dönecek olursak;
Alevi Haber olarak Engin Nurşani'nin hayatını kaybettiği gün Irkçı faşistlerin başlattığı linç girişimlerinin artçısı olarak kendilerini Alevi ve Solcu diye takdim edenlerin saldırılarına karşı gerekli cevapları verecek ve tepki örgütleyeceğiz.
Engin Nurşani canın daha teni soğumadan onun arkasından ileri geri laf eden ego sorunlu, kin ve kibirlerine esir düşmüş her kim olursa tamda karşısında durduğumuzdan ve duracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.
 
Yazımı Musa Kazım dedenin konuyla ilgili Abbas'a cevaben yazdıklarını alıntılayarak sonlandırıyorum.
 
''Anlaşılan Engin Nurşani için, daha toprağa verildiği anda bir tartışma başlatma ihtiyacı duymuşsunuz! Ne garip, ne hazin! Halbuki, halk edebiyatı ile ilgilenenler, konunun uzmanları bunu zaten günü geldiğinde ele alacak, olması gereken yere oturtacaklardır. Aceleniz niye? Üstelik de adınızın başına kendinden menkul " Ozan" sıfatını koyduğunuzu unutarak! Unutmayın ozanlık halkın vereceği, içsellestirecegi bir unvan ve sıfattır. Ben ozanlık noteri değilim ve kimseyi de ,sizi de yargılamıyorum. Genel bir doğrudan bahsediyor, doğru sözü, doğru zamanda, doğru yerde söylemek gerektiğine inanıyor ve bu diyalektik bütünlüğe ve etik ilkelere sizin de uymanızı bekliyorum. Aşk ile.''

Hasan Erdal
27 Aralık 2020
Önceki ve Sonraki Yazılar