İş bırakma eylemi 'Su'yu durdurdu

İş bırakma eylemi 'Su'yu durdurdu

İş bırakma eylemi 'Su'yu durdurdu “Sessizlerin umudu” sloganı ve “Alevi kanalı” sıfatıyla yayın hayatına başlayan Su...

A+A-

İş bırakma eylemi 'Su'yu durdurduİş bırakma eylemi 'Su'yu durdurdu

Sessizlerin umudu” sloganı ve “Alevi kanalı” sıfatıyla yayın hayatına başlayan Su TV, AKP’ye yakın bir patrona satılmasıyla maaşları ödenmeyen kanal çalışanları, 6 gündür yaptıkları iş bırakma ve binayı terk etmeme eylemine devam ediyor. Kanalın sahibi olarak bilinen Yalçın Özdemir’in kanalın asıl sahibi olmadığı ve şirketin devir işlemi sırasında işçilere imzalatılan ‘İbranamenin’ şimdi ‘Alacağım yoktur’ belgesine dönüştürüldüğü ortaya çıktı.

AKP’nin ‘Alevi açılımı’nı açıklamasının ardından Alevi AKP Milletvekili Reha Çamuroğlu’na yakınlığıyla bilinen Yalçın Özdemir’in satın aldığı Su TV’de iş bırakma eyleminden ötürü 5 gündür program ve haber bülteni yayınlanmıyor. Kanal çalışanları paralarını alana dek kanalın yayın yaptığı Tophane’deki binayı terk etmeme kararı aldı, paralarını aldıktan sonra da yayın politikası değişen kanalda çalışmama kararı aldılar.

Pir Sultan Abdal logosu kalktı

İş bırakma eylemi 'Su'yu durdurduKanalın Özdemir’e satış görüşmelerinin başlamasıyla Pir Sultan Abdal logosu kaldırılmış, başta haber bültenleri olmak üzere bütün program anlayışı değiştirilmişti. Haber bültenlerinde AKP yerine ‘AK Parti’ denmeye başlandı. Ayrıca kanal, Alevi öğrencilerin okullarda şiddet gördüğü haberlerinin kamuoyunu sarstığı dönemde ise Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’i konuk ederek saatler süren bir program yapmasıyla dikkatleri üstüne çekmişti.

80 kişiye borcu var

Kanal çalışanlarından İsmigül Dalanbay, AKP’nin kanalı ele geçirerek Alevileri asimile etme politikasını hayata geçirmek istediğini belirtti. Özdemir’in yönetim kurulu başkanı olarak geldiği dönemde kendilerine çalışma koşulları ve ücretler konusunda vaatlerde bulunduğunu söyleyen Dalanbay, 23 Haziran’da patronun kendilerini çağırarak maaşlarını vermeyeceklerini söylediğini dile getirdi. Yaklaşık 3 aydır maaşlarını alamadıklarını belirten ana makineci Özkan Gün, kanalın işten çıkarttığı çalışanlarla beraber yaklaşık 80 kişiye borcu olduğunu söyledi. Sigortalarının yapılması için çalışanlara ‘İbraname’ imzalatıldığını ifade eden Gün, şimdi o ibranamenin borçları olmadığı yönünde kullanıldığını dile getirdi.

Çalışanlar ihbar ediliyor

Özdemir’in, stüdyolarını kapatan çalışanlar hakkında ‘Eşya ve evrak çalındığı’ iddiasıyla polis çağrıldığı belirtildi. Polislerin böyle bir durum olmadığını gördüğünü ifade eden çalışanlar, DİHA muhabirleri kanalın önüne geldiğinde Özdemir’in sivil polisler eşliğinde can güvenliği olmadığı gerekçesiyle arka kapıdan ayrıldığını söyledi. (İstanbul/DİHA)

Uygar Gültekin - Metin İnan
EVRENSEL - 29 Haziran 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.