İşte çağdaş eğitim !

İşte çağdaş eğitim !

İşte çağdaş eğitim!Sinevizyonlu Kuran kursu...MUŞ'un Bulanık ilçesindeki Seyit Ahmet Cami İmamı Mahmut Şahin, Müftülük tarafından açılan kursta...

A+A-

İşte çağdaş eğitim!

Sinevizyonlu Kuran kursu...

MUŞ'un Bulanık ilçesindeki Seyit Ahmet Cami İmamı Mahmut Şahin, Müftülük tarafından açılan kursta öğrencilerine Kuran-ı Kerim'i bilgisayar ve sinevizyon desteğiyle öğretiyor. Bu sayede çocukların daha çabuk öğrendiğini söyleyen İmam Şahin, "Eğitimde teknolojinin tüm imkanlarından yararlanmaya çalışıyoruz. Sesli ve görüntülü sistemle öğrenciler Kuran-ı Kerim'i okumayı kısa sürede öğrendiler" dedi.

Yaz tatiliyle birlikte başlayan Kuran kursuna ilginin büyük olduğunu belirten İmam Mahmut Şahin, 45'i kız 90 öğrenciye günde 3 saat Kuran-ı Kerim ve din bilgisi eğitimi verdiğini belirtti. Öğrencilerin kolay öğrenmesini sağlamak için dersleri dizüstü bilgisayar yardımıyla sinevizyona aktararak işlediğini anlatan imam Şahin, bu sayede çocukların dersleri daha çabuk kavradığını söyledi.

Öğrencilerine İslam dininin temel bilgilerini de öğrettiğini ifade eden imam Şahin, "Onların arasına oturuyor, bilgisayarımı açıyorum. İşleyeceğimiz dersle ilgili bilgileri, perdeye yansıtıyorum. Çocuklar, verdiğim konuları sesli ve görüntülü olarak daha çabuk öğreniyorlar. Büyük bir bölümü kısa zamanda Kuran Kerim'i okumaya çıktı. Çocukların isteği üzerine bazen ders aralarında çizgi filmler de izlettiriyorum. Bu da onları çok mutlu ediyor" dedi.

DHA - VATAN - 11 Temmuz 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.