İtalyan basını: Çar ve Sultan'ın düellosu

İtalyan basını: Çar ve Sultan'ın düellosu

Türkiye'nin Suriye sınırında Rus savaş uçağını düşürmesiyle ilgili haberler, İtalyan basınında da manşetlerde yer aldı. La Stampa gazetesi, baş...

A+A-

Türkiye'nin Suriye sınırında Rus savaş uçağını düşürmesiyle ilgili haberler, İtalyan basınında da manşetlerde yer aldı.

La Stampa gazetesi, baş sayfasında "Rusya-Türkiye, küresel kriz" manşetini atarken, "Çar ve Sultan'ın düellosu" başlıklı bir analize de yer verdi. Maurizio Molinari imzalı analizde, "Çar, Orta Doğu'da liderlik peşinde, Sultan ise büyük Sünni krallığı hayali kuruyor" denildi.

Haberi manşetten veren Corriere della Sera gazetesinde, "İki güçlü adam ve koalisyon karşıtı bir entrika" başlıklı yorumda da özetle şu ifadeler yer aldı:

"Rusya ve Türkiye'den gelen sorumsuz davranışlar, IŞİD'e karşı bir 'büyük koalisyon' kurma çabalarını kim bilir kaçıncı kez torpilledi.

Su-24 uçağına gerçekte ne olduğuyla ilgili hangi ülkenin açıklamasına inanacağımızın önemi yok. Putin tarafını belli etmiyorsa da, bu işin ustası Erdoğan. Üstelik bu işte sadece Rusya ve Türkiye yok. Suudi Arabistan hakkında ne diyeceğiz? İran hakkında ne diyeceğiz? Bu kolektif ikili oyun IŞİD'e zafer sağlama riski taşıyor."

La Repubblica, "Putin ile Erdoğan arasında savaş" başlığını atarken,"Rusya ve Türkiye, gittikçe daha zehirli ve tehlikeli hale gelen bir savaşta ileriye doğru bir adım attı. Bu çatışmanın, kukla ustalarının kontrolünden çıkma riski her geçen gün artıyor" diye yazdı.

L'Unita gazetesi "Bu nasıl koalisyon?" manşetiyle çıktı. L'Unita, "Savaş var, ama bu savaş müttefik olması gerekenler arasında" ifadelerini kullandı.

Libero ise "Türkiye'ye para veriyoruz, onlarsa IŞİD'e yardım ediyor" manşetini atarak, Rusya lideri Vladimir Putin'in Türkiye'ye yönelik eleştirilerine yer verdi.

Manifesto, "Sultan'ın vuruşu" manşetini atarken, Il Tempo da korku belirten İtalyan deyişi "Anneciğim Türkler" başlığını kullandı. (BBC)

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.