Kemal BÜLBÜL : Madımak Katliamcıları İş Başında...

Kemal BÜLBÜL : Madımak Katliamcıları İş Başında...

Kemal BÜLBÜL : Madımak Katliamcıları İş Başında...2 Temmuz 1993 günü Sivas'ta tekbir getirerek aydın ve sanatçılarımıza...

A+A-

Kemal BÜLBÜL : Madımak Katliamcıları İş Başında...Kemal BÜLBÜL : Madımak Katliamcıları İş Başında...

2 Temmuz 1993 günü Sivas'ta tekbir getirerek aydın ve sanatçılarımıza saldıran besleme güruh yine iş başında. Bilime, sanata ve insanlığa düşman katil güruh bu kez Eğitim-Sen Sivas şube binasına saldırarak kendini gösterdi. Yıllardır korku salmak ve katliam yaparak toplumu susturmaktan başka bir amaç taşımayan güçler 2 Temmuz'un 15. yılı öncesinde 2 Temmuzu kendileri için "bayram" ilan etme cürretinde bulundular. Eğitim - Sen'in bulunduğu binaya gece giren ve sendikanın kapısına "2 Temmuz Müslümanların bayramı, kahrolsun Hrant Dink, kahrolsun Aziz Nesin." yazanlar kimlerdir?

2 Temmuz öncesinde yeni bir katliam organizasyonunun planını yapanları İçişleri Bakanlığı, Sivas Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü derhal ortaya çıkarmalıdır. Eğitim - Sen Sivas Şubesi'ne yapılan bu saldırı "münferit bir olay" olarak geçiştirilemeyecek kadar önemlidir. 2 Temmuz 1993'te organize edilen katliam da bu tür sözlü ve yazılı saldırı ve kışkırtmalarla başlamıştı. Katliamı organize eden güçler elini kolunu sallayarak Sivas caddelerinde dolaşmış ve televizyonların canlı yayılarında tekbir getirerek katliamı adeta "naklen" yapmışlardı. O gün aydın ve sanatçılarımıza, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyelerine ve 12 yaşındaki Koray Kaya'mızın yakılmasına seyirci kalan, destek sunan güç, bu gün Eğitim - Sen Sivas Şubesi'nin kapısına bu yazıyı kimin yazdığından haberdardır.

Yaşanan olayı küçümsemek, geçiştirmek veya yaşanmamış gibi görmezden gelmek yeni saldırılar planlayanlara cesaret verecektir. Bir kere daha İçişleri Bakannını ve Sivas Valisini bu saldırıyı yapanları ortaya çıkarmaya ve 2 Temmuz Şehitlerimizi anabilmemiz için gerekli ortamı sağlamaya davet ediyoruz. 

KEMAL BÜLBÜL
PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ
GENEL SEKRETERİ

ALEVİ HABER AJANSI - 13 Haziran 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.