Maraş ve Sivas Katliamlarının Mimarları Yeniden İş Başında!

Maraş ve Sivas Katliamlarının Mimarları Yeniden İş Başında!

Maraş ve Sivas Katliamlarının Mimarları Yeniden İş Başında! Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç’ın “Maraş ve Sivas Katliamlarının...

A+A-

Maraş ve Sivas Katliamlarının Mimarları Yeniden İş Başında!Maraş ve Sivas Katliamlarının Mimarları Yeniden İş Başında!

Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç’ın “Maraş ve Sivas Katliamlarının Mimarları Yeniden İş Başında!” başlıklı basın açıklaması metni.

Sivas Madımak Otel’de 2 Temmuz 1993’te gerçekleşen ve 35 aydınımızın ölümüyle sonuçlanan gerici katliamın yıldönümünün yaklaştığı bugünlerde, gerek Eğitim Sen gerekse diğer demokratik kitle örgütlerinin ve siyasi partilerin anma hazırlıkları içinde olduğu tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir. Tam da bu hazırlıkların sürdüğü bir dönemde, sendikamızın Sivas şube binasına 13 Haziran günü sabah saatlerinde provokatif bir eylem gerçekleştirilmiş, 2 Temmuz Madımak katliamıyla ilgili olarak bir tehdit yazısı bırakılmış ve yine konfederasyonumuz KESK’e bağlı sendikalardan BTS’ye ait tabela sökülmüştür.

Görülen o ki, ülkemizin ve halklarımızın umudu ve aydınlık geleceği aydın, yazar ve sanatçılarında içinde olduğu 35 insanımızın ırkçı-gerici güçlerce katledilişinin 15. yıldönümünde aynı odaklar; hâlâ ırkçı ve gerici politikalarını sürdürerek halkların kardeşçe bir arada yaşamasını engellemeye çalışmaktadırlar. Yaşanan provokatif saldırı, bu hedefi açık biçimde kanıtlamaktadır.

Sendikamızın ve BTS’nin Sivas şubesinin giriş kapısına asılan yazıda, 2 Temmuz’un Müslümanların bayramı olduğu, bu anmayı gerçekleştirenlerin de “vatan haini” oldukları ifade edilmiştir. Öte yandan saldırının, olaydan bir gün önce yerel gazete Anadolu’da Fikret Ünsal imzasıyla yayımlanan “2 Temmuz Vurguncuları” adlı yazının ve 2 Temmuz Anma Programı için Valiliğe yapılan başvurunun hemen ertesine denk gelmesi de son derece manidardır.

Ülkeyi gerilim ve çatışma ortamına sürüklemek isteyen derin, ırkçı ve gerici çevrelerin bugün gelinen noktada, Madımak anması yapacak demokratik kitle örgütlerini rahatlıkla tehdit edebildiği, provokasyon sinyali verdiği görülmektedir. Aydınların diri diri yakılmasını savunan bu zihniyet, kendisini son derece rahat hissetmekte ve siyasi ve ideolojik atmosferden cesaret alarak Madımak katliamını meşru göstermekte ve aynı katliamları vatan ve din adına yapmaktan kaçınmayacaklarını ilan etmektedir. Kaldı ki, Madımak katliamını bayram günü ilan eden bu karanlık odakların, geçmişte Maraş’ta katliamlar gerçekleştiren, Sivas Madımak katliamında parmağı olan ve son olarak Malatya’daki cinayetlerde imzası olan güçlerle aynı yerde bulunduklarını, aynı anlayışı paylaştıklarını da gayet iyi biliyoruz.

Bütün bu gelişmelerden sonra, Eğitim Sen olarak kararlılığımızı bir kere daha ifade etmek istiyoruz. Söz konusu tehdit mesajını bırakanlar ve BTS tabelasını sökenler derhal bulunmalıdır. Biz, ülkemizi gericiliğe ve ırkçı-şoven odaklara asla teslim etmeyeceğiz. Her yıl çoğalarak Madımak’ta olacağız ve ülkemizin yüz akı aydınlarımızın katledilmesinin hesabını soracağız. Bu amaçla, insan hak ve özgürlüklerinden, eşitlikten, barıştan ve kardeşlikten yana olan tüm yurttaşlarımızı, demokratik kitle örgütlerini ve siyasi partileri 2 Temmuz 2008 Çarşamba günü Madımak’ta yaşanan katliamı lanetlemeye ve gerici-ırkçı saldırı ve tehditler karşısında dimdik ayakta olduğumuzu göstermeye davet ediyoruz. ( EĞİTİM-SEN)

ALEVİ HABER AJANSI - 14 Haziran 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.