ÖDP binasına "Deniz Feneri" ablukası

ÖDP binasına "Deniz Feneri" ablukası

ÖDP binasına "Deniz Feneri" ablukası   ÖDP Keçiören İlçe Teşkilatının, Deniz Feneri Derneği’nin hırsızlığını...

A+A-

ÖDP binasına "Deniz Feneri" ablukasıÖDP binasına "Deniz Feneri" ablukası  

ÖDP Keçiören İlçe Teşkilatının, Deniz Feneri Derneği’nin hırsızlığını protesto etmek için “Deniz Feneri Dişli Çıktı. Durmadan Çalanlardan Hesap Soracağız" pankartı izinsiz olduğu gerekçesiyle geçen hafta polis tarafından zorla indirilmişti. ÖDP’liler dün AKP il binası önünde yaptıkları eylem sonrasında, Keçiören’de ki ilçe binasına pankartı tekrar asınca, polis bu defa da ilçe binasını polis ablukasına aldı ve pankartı indirmeye çalıştı.

ÖDP Keçiören İlçe Başkanlığı 22 Eylül tarihinde Deniz Feneri yolsuzluğunu protesto eden “Deniz Feneri Dişli Çıktı. Durmadan Çalanlardan Hesap Soracağız" yazılı pankart astı. Pankartın asılmasının ardından aynı gece çok sayıda resmi ve sivil polis ÖDP Keçiören ilçe binasını ablukaya alarak pankartı indirmeye çalıştı.

Partinin avukatı Candan Dumrul, pankartın yasal olduğunu ve ilçe binasına ve önüne pankart asmalarında yasal hiçbir engel bulunmadığını söylemesine karşın, görevli polisler pankartın çevrede rahatsızlık yarattığını ve indirilmesi için kesin talimat aldıklarını söyleyerek pankartı indirdiler. Tutanak tutan polisler izinsiz pankart asmak nedeniyle partiye 125 YTL ceza kestiler. ÖDP, mahkemeye başvurarak “parti binalarına pankart asmak izne tabi değildir" gerekçesiyle cezaya itiraz etti.

“15 yıldır pankartlara hiçbir müdehalede bulunulmuyordu”

Olayı protesto etmek için ÖDP’liler dün aynı pankartla AKP Ankara İl Binasına yürüdü. Deniz Feneri Derneği’ni protesto eden ÖDP’liler pankartı tekrar ilçe binasına asacaklarını ilan ettiler ve protesto eylemi bittikten sonra pankartı yeniden Keçiören İlçe binasına astılar. Pankartın yeniden asılması üzerine polisler dün gece ilçe binasını ablukaya alarak partililerden pankartı indirmesini istediler. Parti avukatlarının daha sonra binaya gelmesi üzerine polisler partiyi terk etti.

Keçiören İlçe Başkanı Ali Gölpunar, 10 yıldır aynı binada olduklarını belirterek, “Daha önce de Halkevleri bu binada 5 yıl faaliyet gösterdi. 15 yıldır aynı şekilde binanın önüne pankartlar asıyoruz ancak şimdiye kadar hiçbir müdahalede bulunulmadı. Üstelik polis dün gece geldiğinde saldırgan bir tutum içindeydi. Pankartı indirmediğimiz takdirde bizi gözaltına alacaklarını söylediler. Pankart asmak için bir yerden izin almamızın gerekmediğini belirterek indirmeyeceğimizi söyleyince küfür ettiler. Daha sonra partinin hukukçuları ilçe binamıza gelince binayı terk ettiler. Şu anda pankart halen asılı durumda" dedi.

ANKA - Sendika.org - 28 Eylül 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.