Öğretmenlere CD'de dini eğitim

Öğretmenlere CD'de dini eğitim

Öğretmenlere CD'de dini eğitimOkullara gönderilen CD’lerde dini içerikli makale ve yazılar yer aldı. Gülen’e yakınlığıyla...

A+A-

Öğretmenlere CD'de dini eğitimÖğretmenlere CD'de dini eğitim

Okullara gönderilen CD’lerde dini içerikli makale ve yazılar yer aldı. Gülen’e yakınlığıyla bilinen yazarların makalelerinde Saidi Nursi propagandası yapıldı.

GAZİANTEP - Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğ’nün emriyle mesleki seminerler için okullara gönderilen CD’lerde dini içerikli makale ve yazılar yer aldı... Fethullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen yazarların makalelerinde Saidi Nursi propagandası yapıldı. Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Ali Ersönmez, laik, demokratik, bilimsel eğitimde böyle bir anlayışın olamayacağını vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğ’nün emriyle ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yenilenen ilköğretim programları için okullara mesleki eğitim CD’leri gönderildi. CD’lerde Fethullah Gülen’in internet sitesinde yazan İslamcı yazar Vedat Aydın’ın “İslam’a adanan bir ömür”, Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç’ın “Modern dünyada hikmeti arayan bilge” adlı makalesi ve “İslamiyet öncesi Türk tarihi ve medeniyetler” yazılarının yer alması dikkat çekti.

Vedat Aydın, Said-i Nursi propagandası yaptığı makalesinde şu ifadelere yer verdi:

“İslam’ın dünyevileştirilme çabalarına karşı, Kuran ve sünneti esas alarak sahih bir geleneğe yaslanarak büyük bir mücadele veren Abdurrahman Arslan bu fikir adamlarımızın başında gelmektedir... Ebu Hanife’den Muhammed İkbal’e, İbn Haldun’dan S. Hüseyin Nasr’a, Sühreverdi’den Bediüzzaman’a, Muhyiddin Arabî’den Abdulkerim Süruş’a, Şah Veliyulallah’tan Abdurrahman Arslan’a… uzanan büyük ve mübarek bir mirasa sahibiz. Bu mirasın kıymetini bilmek mecburiyetindeyiz. Onlar yönümüzü aydınlatan yıldız hükmündedirler…”

Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Ali Ersönmez, öğretmenlere verilen CD’de Fethullah Gülen’e ait internet sitelerinde yazan yazarların yer almasının son derece yanlış ve sakıncalı olduğunu belirtti. Bu uygulamanın laik, demokratik eğitim sisteminde olmayacağını vurgulayan Ersönmez, “AİHM’nin zorunlu din dersinin kaldırılmasına yönelik kararı varken seminerde Fetullah Gülen’in sitesindeki yazarların yazısına yer veriliyor. Milli Eğitim’in laik demokratik eğitimden yana olması gerekir” diye konuştu.

BEKİR ŞAHİN /Cumhuriyet - 16.07.2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.