Oktay Ekşi : Laik rejim tasfiye edilmek isteniyor

Oktay Ekşi : Laik rejim tasfiye edilmek isteniyor

Oktay Ekşi : Laik rejim tasfiye edilmek isteniyorDünya Basın Konseyleri Birliği Başkanı Oktay Ekşi, ''Adalet ve Kalkınma Partisi'nin,...

A+A-

Oktay Ekşi : Laik rejim tasfiye edilmek isteniyorOktay Ekşi : Laik rejim tasfiye edilmek isteniyor

Dünya Basın Konseyleri Birliği Başkanı Oktay Ekşi, ''Adalet ve Kalkınma Partisi'nin, mafyalaşmış bir grubu cezalandırmak gerekçesiyle, başlatılan soruşturmadan yararlanarak önce muhalif sesleri, sonra da Türk demokrasisinin ve modernleşme sürecinin temel dayanağı olan laik rejimi tasfiye etmek istediği anlaşılmaktadır'' dedi.

Ekşi yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'deki son gelişmelerin demokrasi, ifade özgürlüğü, hukukun üstünlüğü ve özellikle Türk demokrasini ayakta tutan laik sistemi hedef aldığını ve bundan dolayı kaygı duyduğunu bildirdi.

Son olarak Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in en yakın arkadaşlarıyla birlikte gözaltına alındığını hatırlatan Ekşi, şunları ileri sürdü:

''Türkiye'deki atmosfer, soruşturmanın yeni bir McCarthism sürecine dönüşebileceğini düşündürmektedir.

Son genel seçimlerden büyük bir zaferle çıkan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin, mafyalaşmış bir grubu cezalandırmak gerekçesiyle başlatılan soruşturmadan yararlanarak, önce muhalif sesleri, sonra da Türk demokrasisinin ve modernleşme sürecinin temel dayanağı olan laik rejimi tasfiye etmek istediği anlaşılmaktadır.''

AA - VATAN - 23 Mart 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.