Provokatör Bakiler yine iş başında

Provokatör Bakiler yine iş başında

Provokatör Bakiler yine iş başındaTürkiye Gazetesi köşe yazarı Yavuz Bülent BÂKİLER provokatif yazılarına devam ediyor. Geçen...

A+A-

Provokatör Bakiler yine iş başındaProvokatör Bakiler yine iş başında

Türkiye Gazetesi köşe yazarı Yavuz Bülent BÂKİLER provokatif yazılarına devam ediyor. Geçen ay yayınlanan “Pir Sultan Abdal-Âşık Veysel-Nâzım Hikmet” başlıklı yazısında Alevilerin Yedi Ulu Ozanından birisi olan Pir Sultan Abdal’a hakaret eden yazarın bu seferki hedefi Yaşar Kemal ve Alevilikti.

Prof. Dr. İrene Melikoff için geçen hafta Karacaahmet Cemevinde düzenlenen Kırk Yemeği ve anma törenine katılarak bir konuşma yapan ve “Alevîlik bir sevgi dinidir” diyen Yaşar Kemal'e saldıran Türkiye Gazetesi köşe yazarı Yavuz Bülent BÂKİLER "Her dinin bir kitabı, bir peygamberi vardır. Alevîliğin kitabı nedir, peygamberi kimdir?" diyerek Yaşar KEMAL şahsında Alevilere olan kinini kustu. Yaşar Kemal için “inatçı bir Marksist ve dinsiz” diyen BÂKİLER, böyle birinin Alevilik üzerine konuşamayacağını yazdı. İşte Alevilere saldırarak gündemde kalmaya çalışan Yavuz Bülent BÂKİLER’in son saçmalıkları;

Alevilikte dört kapı kırk makam
 
Prof. Dr. İrene Melikoff için, İstanbul’da, bir cemevinde anma programı düzenlenmiş. Melikoff, meşhur Türkologlardan biri.

Türkçe, Rusça, İngilizce, Fransızca, Farsça dillerini çok iyi bilen bir Türkolog. Alevilik ve Bektaşilik üzerinde ciddi çalışmaları var. Melikoff 30 yıllık çalışmalarını Uyur İdik Uyardılar isimli bir kitapta topladı.

Geçenlerde, İrene Melikoff için yapılan bir toplantıya, yazar Yaşar Kemal de davet edilmiş. Yaşar Kemal, inanmış, inatçı, ısrarlı bir Marksist. Marksist olduğunu bizzat kendisi, iftiharla söylüyor. Elbette olur. Ama inatçı ve ısrarlı bir Marksistin, herhangi bir din üzerinde konuşturulması doğru olmaz. Çünkü Marksizm, kayıtsız-şartsız bütün dinlere düşmandır. Marks ve Engels diyor ki: “Din, merhametsiz bir dünyanın ruhudur. Din halkın afyonudur!” Lenin de benzer fikirlerle diyor ki: “Bir Marksist din düşmanı olmalıdır!”

Şimdi, bu düşünceler içerisinde olan bir kimse, Marksizmin dışına çıkarak konuşabilir mi? Nitekim Yaşar Kemal de sözü İrene Melikoff’dan Alevîliğe getirerek demiş ki: “Alevîlik bir sevgi dinidir!” Türkiye’de, Alevîliği İslâm inancı dışına çekmek veya Alevî camia ile Sünni camiayı çarpıştırmak isteyenler, hep benzer cümlelerle konuşuyorlar. Sormak lazım bu kişilere: Her dinin bir kitabı, bir peygamberi vardır. Alevîliğin kitabı nedir, peygamberi kimdir? Bu sorunun cevabı eğer: Kur’an ve Hz. Muhammed değilse o inanç sisteminde Alevilik yoktur.

Türkiye Alevileri, Hacı Bektaş Veli inancında ve yolundadırlar. Hacı Bektaş Veli de, bir Allah dostu olarak İslâmiyeti dört kapı, kırk makam üzerine oturtarak açıklamaktadır. Hacı Bektaş Veli’nin MAKALAT kitabında, İslâma girişin dört kapısı şunlardır: 1-Şeriat 2-Tarikat 3-Marifet 4-Hakikat.

Hacı Bektaş Veli diyor ki: Şeriat kapısı bilinmeden diğer kapılara varılamaz. Her kapının ayrı ayrı onar makamı vardır. Makalat’ta Şeriat kapısının on makamı şöyle gösterilmiştir:

“1. Şeriatın birinci makamı İman getirmektir. 2. makamı ilim öğrenmektir. 3. makamı, namaz kılmak, zekat vermek, oruç tutmak, gücü yetene hacca gitmek, seferberlik olunca kaçmamak, cenabetten temizlenmektir. 4. makamı helâl kazanmak ve faizi haram bilmektir. 5. makamı nikâh kıymaktır. 6. makam hayız ve lohusalıkta cinsi münasebeti haram bilmektir. 7. makamı sünnet ve cemaat ehlinden olmaktır. 8. makamı şefkattir. 9. makamı temiz yemek ve temiz giyinmektir. 10. makamı iyiliği emredip kötülüklerden sakındırmaktır.”

Bu on makam bilinmeden ve kabul edilmeden bir kimse Hz. Ali’nin yoluna giremez. Ben de Aleviliği aynen böyle biliyor, böyle yazıyorum. Diğer kapıları ve makamları merak edenler, Hacı Bektaş Veli’yi çok iyi okumalıdırlar.
 
Yavuz Bülent BÂKİLER

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy30900 = 'yavuzbulent.bakiler' + '@';

addy30900 = addy30900 + 'tg' + '.' + 'com' + '.' + 'tr';

var addy_text30900 = 'yavuzbulent.bakiler' + '@' + 'tg' + '.' + 'com' + '.' + 'tr';

( '' );

30900 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


TÜRKİYE GAZETESİ - Alevihaber.com - 8 Mart 2009 Pazar

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.