PSAKD Malatya Şubesinde Eğitim Sorunları Paneli Yapıldı

PSAKD Malatya Şubesinde Eğitim Sorunları Paneli Yapıldı

Malatyalı gençler panelde buluştu MALATYA (25.05.2008)- Gençlik örgütleri, seçmeci elemeci Öğrenci Seçme Sınavı'nın...

A+A-

PSAKD Malatya Şubesinde Eğitim Sorunları Paneli YapıldıMalatyalı gençler panelde buluştu

MALATYA (25.05.2008)- Gençlik örgütleri, seçmeci elemeci Öğrenci Seçme Sınavı'nın adaletsizliğini ve eğitim sistemini dün Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nde gerçekleştidikleri panelle masaya yatırdı.

Malatya Liseli Öğrenci Birliği, DGH, Gençlik Federasyonu, YDG ve DÖDER tarafından ortak düzenlenen “Eğitim sorunu ve ÖSS çıkmazı” başlıklı panelde, ÖSS adaletsizliği ve eğitim sistemindeki diğer sorunlar tartışıldı.

50 kişinin katıldığı panelde ilk sözü eğitim emekçisi Erdoğan Canpolat aldı. Canpolat, eğitim sisteminin sürekli değiştirilerek yapboz tahtası haline getirildiğine dikkat çekti. Paralı, anti-bilimsel eğitim sistemine birde anadilde eğitimin yasaklı olduğunu hatırlatan Canpolat, eşit bir eğitimin ancak sosyalist bir sistemde olacağını söyledi.

Çare örgütlü mücadelede

Panelde söz alan öğrenciler düşüncelerini ifade etti. ÖSS'ye hazırlanan bir öğrenci ÖSS'nin adaletsizliğne dikkat çekti. Bir üniversite öğrencisi de yaptığı konuşmada çok büyük hayallerle hazırlandığı üniversiteye gittiği zaman orada umduğunu bulamadığını anlattı. Bir ortaokul öğrencisi, AKP Hükümeti'nin OKS'da yaptığı değişkliğe değindi. OKS'nin 3 yıla yayılarak öğrencilerin 3 sene dershaneye gitme zorunluluğuyla karşı karşıya kaldığını söyledi. Öğrenciler, çarpık, adaletsiz eğitim sisteme karşı tek çarenin örgütlü mücadeleden geçtiğini vurguladı.

ATILIM - 26 Mayıs 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.