İran`da İç Kargaşa Çıkaran ABD Saldırı Hazırlığında

ABD`nin önemli gazetelerinden Wall Street, İran`a saldırmak üzere 14 bin yeni ABD askeri gönderileceğini yazdı. Gönderilecekler arasında 10`dan fazla Gemi ve bir çok askeri teçhizat malzemesi de var. Gazete ismini vermediği bir ABD üst düzey yetkilisinin

 Haberin ardından henüz bir resmi açıklama gelmedi fakat Denizci Üniforması giyen bir kişinin ABD`nin Havaii eyaletinde bulunan Pearl Harbor-Hiçkam üssündeki askeri tersaneye silahlı saldırı düzenlediği bilgisi geldi. Saldırı sonucunda 3 kişinin hayatını kaybettiği, saldırıyı gerçekleştiren kişinin de intihar ettiği bildirildi.

 

Suudi Arabistan`da bulunan Amerikan Petrol tesisi Aramco`ya Eylül ayında insansız hava araçları (SİHA) ile saldırı düzenlenmiş oluşan hasar sonucu günlük 5.7 milyon varillik zarara sebep olmuştu.

 

Yine Birleşik Arap Emirlikleri sularında 2`si Suudi Arabistana ait, bir çok ABD tankerleri saldırıya uğramıştı.

 

ABD istihbarat güçleri tarafından İran`da muhalif güçlerin desteklenmesi ile çıkarılan iç kargaşa ile İran`ın Suriye`ye desteği kesilmeye çalışılırken aynı zamanda gücü de zayıflatıldı. Irak`da da çıkarılan iç kargaşa ile ülkeler arası oluşabilecek bir yardımlaşmanın önüne geçilmiş oldu.

 

Trump, daha önce İran`a gönderilen 1.500 ABD askeri için „Çoğunlukla bölgedeki Amerikan güçlerini korumaya yönelik amaçlar için“ diye göstermişti. ABD Savunma Bakanı, Trump`ın aksine asker sevkiyatının „İran`ın bölgede ABD ile müttefiklerine saldırı planlamaya devam ettiğine dair güvenilir istihbarat bulunduğu“ sebebiyle yapıldığını söyledi.

 

Suriye`den çekilen askerler zaten İran`a konuşlandırılmışlardı. Şimdi ABD İran`a 14 bin yeni asker sevkiyatı yapıyor. Nisan ayında İran Devrim Muhafızları`nı „Terör Örgütü“ ilan eden ABD, kendi yarattığı Terör Örgütleri ile Ortadoğu`da Terör estiriyor. Nükleer kapasiteli 4 adet B-52 bombardıman uçağından oluşan Bombardıman Gücü USS Abraham Lincon Uçak Gemisi Taarruz Grubu Basra Körfezi`nde hazır bekliyor. Fakat aynı ABD İran`a Nükleer silahların var deyip 120 bin asker gönderme tehdidi ile saldırma gerekçesi yapıyor.

Hbaer:Özkut Özkan

Dünya Haberleri

Her Aralık ayında “Hristiyan fobisi”
Nefret dolu bir Nusayri miyim?
İran eleştirilerine 'selefi seviciliği' diyen misyonerlere kapak
Dünyanın en kalabalık havaalanı bomboş
ABD IRAK`TA YENİDEN ASKERİ YIĞINAK YAPIYOR