Savcılık'tan Vakit'e dava

Savcılık'tan Vakit'e davaÖnder Sav’ın telefonunu dinleyerek konuşmaları haberleştiren Vakit gazetesi muhabiri Değirmenci ile Ankara Temsilcisi...

Savcılık'tan Vakit'e dava

Önder Sav’ın telefonunu dinleyerek konuşmaları haberleştiren Vakit gazetesi muhabiri Değirmenci ile Ankara Temsilcisi Arseven hakkında savcılık dava açtı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Sek-reteri Önder Sav’ın açık unuttuğu cep telefonundan Merkez Valisi Ali Serindağ ile yaptığı görüşmeyi dinleyerek haberleştirdikleri iddiasıyla Anadolu’da Vakit Gazetesi muhabiri Aslan Değirmenci ile gazetenin Ankara Temsilcisi Serdar Arseven hakkında dava açtı. Savcılık, Sav’ın, Merkez Valisi Serindağ ile yaptığı görüşmenin telefonu açık olmamasına rağmen dinlendiği iddialarının doğru olmadığına karar verdi.

Savcı Nadi Türkaslan, Sav’ın şikayeti üzerine başlatılan soruşturmayı tamamladı.

İddianamede, Sav’ın 23 Mayıs 2008’de Serindağ ile CHP Genel Merkezi’ndeki odasında yüzyüze görüşme yaptığı belirtildi. İddianamede, Vakit gazetesi muhabiri Aslan Değirmenci’nin görüşme sürerken, gazeteden Sav’ın cep telefonunu aradığı, Sav’ın cep telefonunu açtıktan sonra Değirmenci’ye beklemesini söylediği anlatıldı. İddianamede, Değirmenci’nin bu sırada açık kalan telefondan Sav ile Serindağ arasındaki görüşmeyi not ettiği ifade edildi.

Başka yöntem yok

İddianamede, “Her ne kadar şikayetçi Sav, cep telefonunu açmadığını, telefonun bir başka yöntemle dinlendiğini savunmuş ise de telefon ve donanımı üzerinde yaptırılan bilirkişi incelemesine göre, telefonda çağrıyı kabul etmeden görüşmeyi başlatacak bir programa rastlanmadığı ve telefon tuşlarının  fonksiyonlarını olağan biçimde yerine getirdiği; bu durumda Sav’ın, telefonunun açılmadan bir başka yöntemle dinlenildiği yönündeki iddiasının yerinde olmadığı anlaşılmıştır” denildi.

İddianamede, Arseven ve Değirmenci’nin “kişiler arasındaki konuşmaları basın yoluyla ifşa etmek” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. Değirmenci’ye aynı zamanda “kişiler arasındaki konuşmayı kayıt” suçundan 6 aya kadar hapis cezası verilmesi talep edildi. İddianamede, suçun uzlaşma kapsamında olduğu, ancak Sav’ın uzlaşma istememesi nedeniyle davanın açıldığı da vurgulandı.

ANKARA MİLLİYET - 17 Temmuz 2008

Medya Haberleri

Rabia M. Alevi düşmanlığı yapıyor
Rabia Mine'den kendisini eleştirenlere 'LAN'lı saldırı!
Alevi Haber: PİRHA’ya erişim engelini kınıyoruz!
"Kovulman onurundur yürekli kardeşim"
Alevi düşmanı sosyal medya magazincisi Rabia Mine'ye tepki yağıyor