'Seyfi Oktay Pir Sultan gibi çıkacaktır'

'Seyfi Oktay Pir Sultan gibi çıkacaktır'

'Seyfi Oktay Pir Sultan gibi çıkacaktır'Alevi örgütleri, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın Ergenekon soruşturması kapsamında...

A+A-

'Seyfi Oktay Pir Sultan gibi çıkacaktır''Seyfi Oktay Pir Sultan gibi çıkacaktır'

Alevi örgütleri, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınmasına tepki gösterdiler. Yapılan açıklamada, ''Pir Sultan gibi girdiği adalet sarayından, yine Pir Sultan gibi çıkacaktır.'' denildi.

Türkiye Alevi Bektaşi Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Kültür Dernekleri Merkezi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nca yapılan ortak açıklamada, ''Ergenekon soruşturmasında yargılama sürecinin cezalandırmaya ve infaza dönüştüğü'' öne sürüldü.

Alevilerin yaşanan süreci kendi açılarından dikkatle izledikleri vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

''Her yurttaş gibi Aleviler de kanun karşısında eşittir, onlar da şüpheli konumunda olabilirler ama, işin ucu eski Adalet Bakanı Sayın Seyfi Oktay'a kadar uzatıldığına göre 'bu işin içinde bir iş var' diye düşünmez miyiz? 'Bu işlem yargı mensuplarına bir gözdağıdır' diye düşünmez miyiz? 'Eski Adalet Bakanı olmanın yanında aynı zamanda bir inanç önderi, dede olan Sayın Seyfi Oktay üzerinden Alevilere de bir mesaj verilmek isteniyor' diye düşünmez miyiz?

Alevi örgütlerinin önderleri bir yandan Ergenekoncuların suikast listelerine alınırken, hedef iken, diğer yandan Aleviler nasıl oluyor da Ergenekoncu olabiliyor, bu ne çelişki?

'Bir derin devlet tasfiye edilirken, başka bir derin devlet inşa ediliyor' diye düşünmez misiniz? Dede Seyfi Oktay hukukçudur, 76 yaşındadır, neyin suç olup olmadığını, onu gözaltına alan Savcı Bey'den çok daha iyi bilir. Bu nedenle Pir Sultan gibi girdiği Adalet Sarayından, yine Pir Sultan gibi çıkacaktır. Buna hiç şüphemiz yoktur.

Bu kovuşturmayı yürütenlere söylenecek son sözümüz şudur: Aleviler, tarihin hiçbir döneminde darbeci olmamışlardır. Tam tersine darbelerin hedefi ve mağduru olmuşlardır.''

NTV - 02 Haziran. 2010 Çarşamba

*  *  *

Aleviler: Bizimle oynamayın

Hükümetin Alevilere dönük politikalarına karşı sık sık açıklama yapan Alevi Örgütleri Ergenekon soruşturmasını yürütenlere dönük de bir açıklama yayınlayarak "Ergenekon kovuşturmasını yürütenlere bir sözümüz var: Alevilerle oynamayın" dedi.

Türkiye Alevi Bektaşi Federasyonu Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkezi ortak bir açıklama yaparak "Alevilerle oynamayın" dedi.

Ergenekon soruşturmasında soruların yanıtsız kaldığı, yargılama sürecinin cezalandırmaya ve infaza dönüştüğü belirtilen açıklamada, toplumda bu sürecin 'AKP muhalifleri bu yolla susturmaya, tasfiye etmeye çalışıyor' şeklinde derğelendirildiği belirtildi.

Alevilerin darbelerin hedefi ve mağduru olduğu belirtilen açıklamada şu sorular yöneltildi:

Her yurttaş gibi Aleviler de kanun karşısında eşittir, onlar da şüpheli konumunda olabilirler ama, işin ucu eski Adalet Bakanı Sayın Seyfi Oktay’a kadar uzatıldığını göre “bu işin içinde bir iş var” diye düşünmez miyiz? “Bu işlem yargı mensuplarına bir gözdağıdır” diye düşünmez misiniz? “Eski Adalet bakanı olmanın yanında aynı zamanda bir inanç önderi, dede olan Sayın Seyfi Oktay üzerinden Alevilere de bir mesaj verilmek isteniyor” diye düşünmez miyiz? Alevi örgütlerinin önderleri bir yandan Ergenekoncuların suikast listelerine alınırken, hedef iken, diğer yandan Aleviler nasıl oluyor da Ergenekoncu olabiliyor, bu ne çelişki? sorularını sormaz mısınız? “Bir derin devlet tasfiye edilirken başka bir derin devlet inşa ediliyor” diye düşünmez misiniz?"

Açıklamanın sonunda "Bu kovuşturmayı yürütenlere söyleyecek son sözümüz şudur: Aleviler, tarihin hiçbir döneminde darbeci olmamışlardır. Tam tersine darbelerin hedefi ve mağduru olmuşlardır. O nedenle: Alevilerle oynamayın" denildi.

(soL - Haber Merkezi) - 02.06.2010

*  *  *

Seyfi Oktay'ı Pir Sultan'a benzettiler!

Alevi sivil toplum örgütleri, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'a sahip çıktı. Yapılan ortak açıklamada, "Dede Seyfi Oktay hukukçudur. Pir Sultan gibi girdiği adalet sarayından, yine Pir Sultan gibi çıkacaktır" denildi.

5 Alevi sivil toplum örgütünün yaptığı açıklamada, "Ergenekon soruşturmasında yargılama sürecinin cezalandırmaya ve infaza dönüştüğü" öne sürüldü.

Açıklamada, "Alevi örgütlerinin önderleri bir yandan Ergenekoncuların suikast listelerine alınırken, hedef iken, diğer yandan Aleviler nasıl oluyor da Ergenekoncu olabiliyor, bu ne çelişki?" diye soruldu.

"Aleviler, tarihin hiçbir döneminde darbeci olmamışlardır. Tam tersine darbelerin hedefi ve mağduru olmuşlardır" ifadeleri kullanılan metinde, "bir derin devlet tasfiye edilirken, başka bir derin devlet inşa ediliyor diye düşünmez misiniz?" denildi.

CNNTÜRK - 02 Haziran 2010

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.