Seyfi Oktay yoğun bakımdan çıktı

Seyfi Oktay yoğun bakımdan çıktı

Seyfi Oktay yoğun bakımdan çıktı Ergenekon'da yargılama sürecini etkiledikleri iddiasıyla gözaltına alından 7 kişiden 6'sının...

A+A-

Seyfi Oktay yoğun bakımdan çıktı Seyfi Oktay yoğun bakımdan çıktı

Ergenekon'da yargılama sürecini etkiledikleri iddiasıyla gözaltına alından 7 kişiden 6'sının sorgusu sürüyor. Tansiyonu nedeniyle yoğun bakıma alınan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay yoğun bakımdan çıktı.

İSTANBUL - İstanbul, Ankara ve Antalya'da gerçekleştirilen operasyonlarda, gözaltına alınan 7 kişiden 6'sının sorgusunun sürdürüldüğü belirtildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında, İstanbul, Ankara ve Antalya'da gözaltına alınan, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz ve Atletizm Federasyonu As Başkanı Hüseyin Yıldırım ile 4 avukatın da aralarında bulunduğu 7 kişiden 6'sının sorgusu sürüyor.

EK GÖZALTI SÜRESİ ALINDI

Ankara'da gözaltına alınan ve geçirdiği rahatsızlık hastaneye kaldırılan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın ise tedavisinin ardından İstanbul'a getirileceği belirtildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde sorgulanan şüpheliler için ek gözetim süresi alındığı, soruşturmanın sürdürüldüğü kaydedildi.

OKTAY YOĞUN BAKIMDAN ÇIKTI

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve yüksek tansiyon nedeniyle hastaneye yatırılan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın, tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi Acil Servis Kroner Yoğun Bakım Ünitesi'nden çıkarılarak, hastanede farklı bir klinikte tedavi altına alındığı öğrenildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, yüksek tansiyon nedeniyle hastaneye yatırılan ve Acil Servis Kroner Yoğun Bakım Servisi'nde tedaviye alınan Oktay'ın, bugün öğle saatlerinde ilgili birimden çıkarıldığı ve farklı bir klinikte tedavisine devam edildiği öğrenildi.

İP'Lİ ÜYELERDEN PROTESTO

İşçi Partisi (İP) üyesi bir grup, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında son olarak gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesi önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan İP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel, ''Partimizin Genel Başkan Yardımcısı avukat Mehmet Cengiz, yeni bir Ergenekon tertibiyle gözaltına alındı. Mehmet Cengiz, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ve diğer partili arkadaşlarımızın avukatlığını yapıyordu. Gözaltı gerekçesinde 'adaleti yönlendirmek' deniliyor. Hangi adalet, hangi hukuk?'' dedi. Gözaltıları protesto amaçlı çeşitli sloganlar atan grup, daha sonra dağıldı.

ALEVİLERDEN OKTAY'A DESTEK

Alevi sivil toplum örgütleri, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın ''Ergenekon'' soruşturması çerçevesinde gözaltına alınmasına tepki gösterdiler. Türkiye Alevi Bektaşi Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Kültür Dernekleri Merkezi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nca yapılan ortak açıklamada, ''Ergenekon soruşturmasında yargılama sürecinin cezalandırmaya ve infaza dönüştüğü'' öne sürüldü.

Alevilerin yaşanan süreci kendi açılarından dikkatle izledikleri vurgulanan açıklamada şöyle denildi: ''Her yurttaş gibi Aleviler de kanun karşısında eşittir, onlar da şüpheli konumunda olabilirler ama, işin ucu eski Adalet Bakanı Sayın Seyfi Oktay'a kadar uzatıldığına göre 'bu işin içinde bir iş var' diye düşünmez miyiz? 'Bu işlem yargı mensuplarına bir gözdağıdır' diye düşünmez miyiz? 'Eski Adalet Bakanı olmanın yanında aynı zamanda bir inanç önderi, dede olan Sayın Seyfi Oktay üzerinden Alevilere de bir mesaj verilmek isteniyor' diye düşünmez miyiz?

Alevi örgütlerinin önderleri bir yandan Ergenekoncuların suikast listelerine alınırken, hedef iken, diğer yandan Aleviler nasıl oluyor da Ergenekoncu olabiliyor, bu ne çelişki?

'Bir derin devlet tasfiye edilirken, başka bir derin devlet inşa ediliyor' diye düşünmez misiniz? Dede Seyfi Oktay hukukçudur, 76 yaşındadır, neyin suç olup olmadığını, onu gözaltına alan Savcı Bey'den çok daha iyi bilir. Bu nedenle Pir Sultan gibi girdiği Adalet Sarayından, yine Pir Sultan gibi çıkacaktır. Buna hiç şüphemiz yoktur.

Bu kovuşturmayı yürütenlere söylenecek son sözümüz şudur: Aleviler, tarihin hiçbir döneminde darbeci olmamışlardır. Tam tersine darbelerin hedefi ve mağduru olmuşlardır.''

GazetePort - 2 Haziran 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.