Şiacı Aleviler adım adım Almanyada örgütleniyor

Şiacı Aleviler adım adım Almanyada örgütleniyor

Alevi Haber olarak yıllardır dikkat çektiğimiz tehlike olan Şiacı Alevi misyonerler artık Almanyadada örgütlenme adımlarını hızlandırmaya başladı.

A+A-

Bilindiği gibi AABK içerisinde barınan ve Şiacı Aleviliği besleyen argümanları dillendirme yarışına giren bazı Dede kılıklı kişilerle ilgili yaptığımız her haber adeta AKP'li siyasilerin basın-yayın organları üzerinde kurduğu baskıya benzer saldırı, itibarsızlaştırma ve susturma uğraşlarına maruz kaldı.

Sayın Hüseyin Mat'tan Alevi Habere ulaşan 'Bizi kimse dışarıdan dizayn edemez, sorunlarımızı kendimiz içimizde hallederiz' mesajına buradan kısaca cevap vermek isteriz:
 

Sayın Hüseyin Mat;
Gözlemlediğimiz kadarıyla sizleri zaten dizayn edenler edeceği kadar ediyorlar.
Örgütlenmede kadınları, gençleri, sivil toplum örgütlerini ve laikliği esas almadığınız müddetçe sizleri el pençe sıraya dizecek Alevi diyanetçileri ile her gün kan kaybetmeye devam edeceksiniz!

Korona ile evlerine tıkanan duvar yürütücülere bel bağlamak yerine hayatın içerisinde Korona ile mücadele eden Alevi doktorlara, aydınlara, hukukçulara, eğitimcilere ve akademisyenlere kulak verip yakın durmanız bu toplumun geleceği için büyük önem arz etmektedir.
Alevi Haber yaptığı hiçbir haberden geri adım atmayarak AABK ve AABF İnanç Kurulu adlı Aleviler içerisinde bir ruhban sınıfı oluşturmaya çalışan, kan kutsayıcı hiçbir vasıflarını tanımadığımız Alevi Diyanetinin tüm çiğ tehdit ve şantajlarına karşı susmadı ve susmamakta da son derece kararlı olarak yayınlarına devam ettiğini ve edeceğini beyan ediyoruz. 

Alevilik yaşam ve örgütlenmede laikliği savunarak ve hayata geçirerek özünü koruyabilir!

Bizler AABK'yı dost bir yapılanma olarak görmeye devam ediyoruz ve edeceğiz''

Alevi Haber adına Hıdır ECEL


Bu kısa nottan sonra esas konumuza dönecek olursak; yıllardır dikkat çekmek istediğimiz bir tehlikenin artık tartışmasız tek kurum ile AABK'nın elinde bulundurduğu Almanya'nın büyük şehirleri hatta eyaletler adıyla AABK'nın karşısında bir alternatif olarak çıkmaya başladığını gözlemliyoruz.

....

Sosyal medyada troll gibi turlayarak her türlü ilerici, laik, bilimsel ve modern Alevilik duruşunu itibarsızlaştırmak ve kriminalize eden uğraşılarından tanıdığımız Malatya-Arguvan-İsaköylü Hüseyin Karaslan başkanlığında Almanya'nın en kuzeyinde bulunan Schleswig-Holstein isimli eyaleti çalışma alanı olarak seçen “ ALEVITISCHE GEMEINDE SCHLESWIGHOLSTEIN e. V.”  yani ''SCHLESWIG-HOLSTEIN ALEVİ TOPLUMU'' adlı bir oluşum resmi olarak kuruldu.

İslami vurgulamalarla kodlanmış açıklamaya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Link: İLGİLİ AÇIKLAMA


Hedefleri arasında bu eyalette varolan AABK'ya alternatif bir çalışma içerisine gireceği ve Aleviliği Şiacı söylem ve argümanlarla tarif ederek Alevileri Avusturya'daki büyük abileri gibi İrani bir kanala aktarmaya çalışacaklarını tahmin etmek zor olmasa gerek!

Önümüzdeki süreçte Schleswig-Holstein eyaletinde ikinci bir Avusturya faciası yaşamamak adına AABK'nin herşeye hazırlıklı olması ve sürüklenen değil ilklerin girişimcisi olması noktasında kendilerini dostça uyarıyoruz aksi takdirde Avusturya'daki İslamcı Alevi dostlarının da desteğiyle Schleswig-Holstein'da farklı durumlar gelişebilir.

alevitische-gemeinde-sh.jpg

Kuruluş açıklamasına damlayıp ilk kutlayıcılar arasında Sivas Madımak katliamından tanıdığımız Murtaza Demir, CAN TV'nin onursal stüdyo ve internet bağlantılı konuklarından Şiacıların sözcüsü İbrahim Kızıler, Şiacı Alevilerin Başkanı molla Hamza Kurnaz ve Hannover Alevi Toplumu içerisinde yer edinmiş olan Ali Haydar Gömek yer almaları ve kendi çaplarında coşkuyu vermeleri bu yapılanmanın kimlere dost ve müttefik olduğunu göstermektedir.

Nihayetinde Alevi Haber, AABK'yı İslamcı tuzaklara çekmeye çalışan mollaların gizli kapaklı "derin" ilişkilerini ve kapalı kapılar ardından fitne çıkaran açıklamalarını aylar öncesinden ifşa ederken, AABK bunlara karşı tedbirlerini almak yerine bizlerle uğraşarak kendi ayaklarına sıktıklarının farkına varmayıp, kapılarının eşiğinde bekleyen Şiacı örgütlenmeye karşı önlem almadıkça yarın çok geç olacaktır!


Haber: Hıdır Ecel

 

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler