Avusturya merkezli İslamcı Alevi gruptan Musa Eroğlu'na saygısızlık

Avusturya merkezli İslamcı Alevi gruptan Musa Eroğlu'na saygısızlık

DerVirgul sitesinin bildirdiğine göre Avusturya İslam Alevi İnanç Topluluğu (ALEVI), Musa Eroğlu’na verilen Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış ödülü’nün geri alınması istedi. Geri alınmasına isteme gerekçesi: Musa Eroğlu’nun tanrı tanımaz olması!

A+A-

Avusturyadaki İslamcı Alevi grubu temsil eden islamcı misyoner ve asimilasyoncu Avusturya İslam Alevi İnanç Topluluğu (ALEVI) tarafından yapılan açıklamada, 2019 yılında Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış ödülü’nün verildiği Musa Eroğlu eleştirildi ve ödülün geri alınması için çağrıda bulundu.

Açıklamada Musa Eroğlu’na ithafen, “Tanrı inancı olmayan bir bireyin herhangi bir inançtan olması mümkün değil. Musa Eroğlu kendisinin tanrı tanımaz olduğunu video kaydında dile getiriyor. Bu onun bireysel dünyası. Ancak böylece Alevi deyişlerini de oradaki manaya inandığı için değil geçim kaynağı olduğu için kullanıyor gibi bir sonuç çıkıyor ortaya.” dendi.

Açıklamanın devamında şu sözlere yer verildi: “Bu türkücü Alevilik diye bir kavram yoktur diyerek, inancımızı yok sayıyor. Dedelerimiz ve Cemlerimizi alaya alıyor. 12 imam orucuna sayılı günler kaldığı şu günlerde, maalesef, Alevi görünümlü inançsızların, Alevilerin arasında cirit attığını görüyoruz: Bir inançsız 12 imam orucu tutmayın onlar Şii İmamları diyor. Bu türkücü de dedelerimizle, kısaca inancımızla dalga geçiyor. Çağrımız Hacıbektaş ödül komitesinedir.
Hacıbektaş adına verilen, temeli hoş görü, barış ve inançlara saygı nedeniyle yapılan çalışmalar için verilen bu ödül, inancımızla dalga geçen bu türkücü zattan geri alınmalıdır.”

Musa Eroğlu 2019 yılında Hacı Bektaş Dostluk ve Barış Ödülü’nü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinden almıştı… | © AleviHaber


İşte çağrıyı yapan o asimilasyoncu, islamcı grubun İran ve Irak gezilerinde çekilmiş bazı resimler:

avusturya-alevi-1.jpgavusturya-alevi-2.jpgavusturya-alevi-3.jpgavusturya-alevi-4.jpgavusturya-alevi-1-001.jpgavusturya-alevi-2-001.jpgavusturya-alevi-4-001.jpgavusturya-alevi-46.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
İlgili Haberler