Şıracının şahidi bozacı = Metin Doğan'ın şahidi Seyit Erdoğan

Şıracının şahidi bozacı = Metin Doğan'ın şahidi Seyit Erdoğan

İsviçrede Sosyalist, Avrupa Alevileri arasında eşinin kontenjandan çakma Dedecilik oynayan Seyit Erdoğan'dan meslektaşı Metin Doğan'a destek mesajı....

A+A-

Metin Doğan haberindede yazdığımız gibi Avrupa Alevi örgütlenmesi içerisinde Alevi diyaneti olan İnanç kurulu eksenli bir araya gelmiş ve çıkarları için zincirleme birbirlerine kol-kanal geren bir katman oluşmuştur.

Kendileriyle ilgili yazılanlara veya ortaya atılan iddialara cevap vermeye tenezzül etmeden 'Dedemizi yedirtmeyiz', ''Dedemizin yanındayız'' gibi klasik AKP'liler gibi açıklamalar yaparak haber ve iddialarımızı itibarsızlaştırmaya çalışmaları, bizleri krimizalize etme uğraşarını görüyor ve bu yaklaşımlara iddialarımızı tekrarlayarak ve sahteci duruş ve tutumlarını deşifre ederek misliyle cevap vereceğimizi duyurmuştuk.

Son günlerde yayına aldığımız Metin Doğan haberimize benzeri bir yaklaşımda İsviçrede solcu-sosyalist takılan, Avrupa Alevi kurumları içerisinde eşinin dede soyundan olmasını dayanak olarak kullanarak dede olmadığı halde dedecilik oynayan dövmeli-küpeli Seyit Erdoğan, Metin Doğan tayfasına yalakalık yapmak adına sitemizi hedef alan AKPliler gibi değersiz bir yazı yazmış. Alevi kurumları içerisinde varolmaya çalışan ve Aleviliği İslama entegre etmeye çalışan herkes, özellikle solcu pozlar vererek hem nala hem mıha vurarak İslamcılık yapan kan kutsayıcı bu kliği deşifre etmeye devam edeceğiz.

İşte o yazı:
seyit-erdogan-basel.jpg
Seyit Erdoğan'a sesleniyoruz:
Seyit Erdoğan dede soylu olmadığını, eşinin dede soyundan olmasını kendine dayanak yaparak Alevi kurumları içerisinde Dedecilik oynadığını, siyasi görüşünden dolayı normalde dini ve inançsal konulara mesafeli olduğunu biliyoruz.

Amacın nedir?

El üstünde tutulmak mı?
Pohpohlanmak mı?
Toplum nazarında kutsal görülme takıntın mı?

Samimi misin? Dürüst müsün? Bu son 2 soruyu aynanın karşısına geçip kendine sormalısın!

Dede kızıyla evlenerek dede olunmayacağını bilmiyor musun? Biliyorsunda işine mi gelmiyor?

Şıracının şahidi bozacı
Sözde Mahir Çayan'cı Metin Doğan'ın şahidide sözde Sosyalist özde eşinin dede soyundan oluşunu kullanarak dedecilik oynayan Seyit Erdoğan'ın ilişkileri böyle bir ilişkidir.

Şıracı ile bozacı osmanlı zamanlarının bilinen iki keyif üreticisi ve satıcısıdır. o zamanlardaki toplumsal ikiyüzlülüğün örnek mekanlarıdır. sözde içki yasaktır ama yönetim bilerek şıracıya da bozacıya da göz yummuştur. bunlardaki alkol oranları zaman zaman değişse de bugünkü içki düzeylerine yakın içecekler satılırdı. soran olursa da adı şıra ya da bozaydı...

Şıranın şarapla akrabalığı gibi bozanın da birayla akrabalığı vardı. yoksa osmanlıdaki bozacı ve şıracı yasaklamaları neden olsun? ya da bu ünlü atasözümüz.

Bu deyiş, ikisinin de benzeri bir kaynağa dayandığını, keyif verici maddeler üreten ve satanlar olduğunu, bu nedenle de birinin, diğeri lehine şahitliğinin çok da güvenilir olamayacağını anlatan bir söz öbeğidir.

Erkan Birdemir / Alevi Haber
 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.