Sivas davası kitap oldu

Sivas davası kitap oldu

Sivas davası kitap olduSivas'ta kardeşini kaybeden Karababa süreci yazdı.Sivas’ta 1993 yılında yaşanan ve 33 yurttaşın hayatını kaybettiği...

A+A-

Sivas davası kitap olduSivas davası kitap oldu

Sivas'ta kardeşini kaybeden Karababa süreci yazdı.

Sivas’ta 1993 yılında yaşanan ve 33 yurttaşın hayatını kaybettiği Madımak Oteli yangınına ilişkin dava, kitap konusu oldu.

Sivas’ta 15 yıl önce Pir Sultan Abdal Kültür Şenlikleri sırasında, Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu, kardeşi Gülsün Karababa’yı kaybeden Hüseyin Karababa, Sivas olaylarına ilişkin mahkeme sürecini kitaplaştırdı. Karababa’nın “Sivas Davası” isimli kitabı, piyasaya çıktı.

Karababa kitabında, geçmişten günümüze yaşanan Alevi katliamları ve bu katliamlara ilişkin çeşitli belge ve bilgiye yer veriyor. “Bu kitabı Sivas katliamında öldürülen kardeşim ve 34 yol arkadaşının anısını güncelleştirmek ve diri tutmak için hazırladım” diyen Karababa, şunları söyledi:

“Dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen Sivas katliamının sebep, neden ve niçinlerini sorgulayan bu doğrultuda verilmiş 15 yıllık hukuk mücadelesini belgeleriyle sunmak amacı bu kitabı hazırladım. Sivas katliamının kamuoyunca bilinmeyen ve karanlıkta kalan bölümlerine ışık tutacağını düşündüğüm belgeleri toplum ile paylaşmak için bu kitabı hazırladım.”

ANKA - GERÇEK GÜNDEM - 15 Haziran 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.