Sivas Eğitim Sen Şube Başkanına Saldırı

Sivas Eğitim Sen Şube Başkanına Saldırı

Sivas Eğitim Sen Şube Başkanına SaldırıSivas'ta 2 Temmuz Mitinglerinin ve Anma Törenlerinin yapılmasında büyük emeği geçen, kendiside...

A+A-

Sivas Eğitim Sen Şube Başkanına SaldırıSivas Eğitim Sen Şube Başkanına Saldırı

Sivas'ta 2 Temmuz Mitinglerinin ve Anma Törenlerinin yapılmasında büyük emeği geçen, kendiside Alevi kökenli olan Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Veli HASGÜL'e sivil polisler saldırdı.

09.12.2007 Tarihinde saat 15.30 ‘da, Eğitim Sen Sivas Şube Başkanı Veli HASGÜL sendika binasından çıkışı sırasında bina önünde, Şahin marka sivil bir araç içerisinden Eğitim Sen Binasının kamerayla çekimini yapan sivil polislerin saldırısına uğradı. Sendikal faaliyetlerini yürüttüğü sendika binasından çıkışı sırasında sivil oto içerisinden kamera çekimi yapan sivil polislere neden sendikaya giren-çıkanların kamerayla çekildiklerini  ve  herhangi bir sorunun olup olmadığını sorarak kamerayı kapatmalarını istemesi üzerine “Ben istediğim gibi çekerim basın özgürlüğü var diyen” ve sivil polis olduğu sonradan anlaşılan üç kişiden biri arabadan inerek ikisi de kenardan gelerek fiziksel müdahalede (boğazını sıkarak) bulunarak kimlik sorgulaması yapmışlardır. Bu tür hukuk dışı fiziksel ve psikolojik saldırılar aralıklı olarak baskı aracı olarak uygulanmaktadır.

Hiçbir gerekçe gösterilmeden neden çekim yapıldığı ve fiili müdahalede bulunulduğu konusunda ilgililer hakkında gerekli işlemin yapılması için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştur.

ALEVİ HABER AJANSI / SİVAS / 9 Aralık 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.