St Pölten cemevi Şiileştirilme çalışmalarında Tampon bölgemi?

St Pölten cemevi Şiileştirilme çalışmalarında Tampon bölgemi?

Welg medya'nın haberine göre; Avrupadaki Alevileri Şiileştirilerek asimile etme çalışmalarında öncü rol üstlenen St Pölten Cemevi son dönemde Şiileştirme çalışmalarına hız verdi.

A+A-

Ülkemizde olduğu gibi Avrupa'da da Aleviler üzerinde yürütülen şiileştirme’ politikaları son hızıyla devam ediyor, Cem evlerinde kuran kursları, Hakka yürüme erkanları, bayram Cemleri,Tanrıya kul Muhammete ümmet, camide bizim cemevide bizim denilerek yoğun bir çalışma yürütülüyor. Aleviliği kutsallar üzerinde özünden uzaklaştırılarak asimilasyona tabi tutuluyor.

 Şimdi  ‘Kur’an da bizim peygamber' de bizim’ diyerek asimilasyona diren Alevileri; Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı, Alisiz Alevi ilan söylemiyle saldırıyorlar. St pölten Cemevinde Muharrem ayında Şiilere açarak bir alıştırma çalışması yapılıyor, dün Irakta çeşitli vesilelerle çarsaf giyenler bu resimleri sosyal medyada paylaşanlar bugün türbanlıları cem evine alarak çalışmalarını hızlandırdı.

Bunu yazıyorum diye bana da şimdi sosyal medyada trolleri yine saldırı ve hakarete geçecek diğer yanıyla “Ne var bunda, ne yani biz Müslüman değil miyiz?” diye de saldıracaklar Evet biz Müslüman değiliz; Aleviyiz siz molla rejimine hizmet ediyorsunuz ya siz sunnileştirin yada biz siileştirelim politikasına hizmet ediyorsunuz.


Aleviler üzerinde yürütülen 12 Eylül İnanç asimilasyonu, yani Alevilerin Şiileştirilmesi-Sünnileştirilmesi olanca hızıyla sürüyor. Bu amaçla kurdurulan Alevi Dernekleri ve Federasyonunun varlığını konuyla ilgili kamuoyu çok iyi biliyor.  İnsanların inanç değiştirmesi inançların masumane kendilerini tanıtmaları ve taraftar toplamaya çalışmalarına diyecek bir sözümüz yok, en nihayetinde herkes istediği inancı benimser, bundan yana korkumuz da yok. Ama Dergahlarımıza zorla işkal eden üyelerini üyelikten atan; düşünün ki dede olduğunu söyleyen biri üyelerini mahkemeye yoluyla ifşa ediyor, bu alevi öğretisinin neresinde var bir dede bunu nasıl yapar ama bu tür insanların amaçlarını biz iyi biliyoruz, köylerimize zorla yapılan camilerin ve o camilere atanan din memurları hocaların akıbetini de çok iyi biliyoruz, bizim inancımızdan yana bir kaygımız yok. Mesele bu işin kalleşçe yapılmasındadır ki ona asimilasyon deniyor.

Bütün çabamız yeni nesil gerek devletin gerekse Arap şiilerin el atığı bu geleceğimizi kurtarmaktan öte gitmez, Tabi ki burada dikkat çok dikkat etmeliyiz burada çok önemli bir nokta var, Asimilasyona karşı duruyoruz çünkü asimilasyon bir insanlık suçudur.


Sırf kendi başkanlığını sürdürmek ve cemevini asimilasyon merkezi olarak kullanmak isteyen bu şahıs kurumun bankaya olan aylık ödemelerini de yapamayarak zor bir duruma sokmuştur.

 

01000.jpg

Kaynak: Welg Medya / Mehmet Ali Demir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler